Persberichten Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis staat journalisten en andere vertegenwoordigers van de pers graag te woord.
De afdeling perszaken is bereikbaar op telefoonnummer (033) 450 76 88 (ook buiten kantoortijden) of per e-mail: pers@eigenhuis.nl 

Onze persvoorlichters zijn:

Hans André de la Porte
Manon van Essen

Overzicht recente persberichten 

 

Vereniging Eigen Huis strijdt tegen verhuisboete op Facebook

Geplaatst op 01 jul 2011 , bijgewerkt 01 jul 2011, 08:00

Amersfoort - Vereniging Eigen Huis biedt medestanders van het verlagen of afschaffen van de overdrachtsbelasting op woningen een platform voor hun s...

Amersfoort - Vereniging Eigen Huis biedt medestanders van het verlagen of afschaffen van de overdrachtsbelasting op woningen een platform voor hun stem en steun via Facebook: www.facebook.com/wegmetdeoverdrachtsbelasting.

Hoe meer fans de pagina ‘weg met de overdrachtsbelasting’ heeft, hoe duidelijker het signaal naar de politiek om nu snel met de juiste beslissing te komen. Sterk verlagen en beter nog het afschaffen van de overdrachtsbelasting is essentieel om mensen in staat te stellen weer een huis te kopen, te verhuizen en de woningmarkt weer op gang te helpen.

De geruchten worden steeds sterker dat het Kabinet de overdrachtsbelasting fors gaat verlagen, waardoor de beruchte ‘kosten koper’ bij de aankoop van een woning een heel stuk lager worden. Huizenkopers, maar ook de markt voor koop- en huurwoningen en de werkgelegenheid profiteren hier enorm van. De ministerraad moet er echter nog wel definitief over besluiten.

Uit een recente peiling van bureau Intomart - in opdracht van Vereniging Eigen Huis - blijkt dat het volledig schrappen van de overdrachtsbelasting aan starters breed gedragen wordt door de Nederlandse bevolking en ook een grote prikkel geeft tot het kopen van een eigen huis. 45% van de huurders en 53% van de jongeren tot 34 jaar geeft aan in de huidige markt eerder een eigen huis te gaan kopen als zij geen duizenden euro's extra hoeven te betalen.

Wie een bestaand huis koopt, betaalt nu 6% overdrachtsbelasting. Vereniging Eigen Huis strijdt al sinds jaar en dag voor het afschaffen van deze verhuisboete die mensen ontmoedigt om naar een eerste of een volgende eigen woning door te stromen. Een forse verlaging van deze belasting is een mooie eerste stap en is belangrijk om de vastgelopen woningmarkt weer vlot te trekken.

www.facebook.com/wegmetdeoverdrachtsbelasting

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid