Persberichten Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis staat journalisten en andere vertegenwoordigers van de pers graag te woord.
De afdeling perszaken is bereikbaar op telefoonnummer (033) 450 76 88 (ook buiten kantoortijden) of per e-mail: pers@eigenhuis.nl 

Onze persvoorlichters zijn:

Hans André de la Porte
Manon van Essen

Overzicht recente persberichten 

 

Vereniging Eigen Huis blij met belastingverlaging

Geplaatst op 01 jul 2011 , bijgewerkt 01 jul 2011, 14:00

Amersfoort - Vereniging Eigen Huis is blij met het besluit van het kabinet om de overdrachtsbelasting te verlagen van 6% naar 2%. De beruchte ‘koste...

Amersfoort - Vereniging Eigen Huis is blij met het besluit van het kabinet om de overdrachtsbelasting te verlagen van 6% naar 2%. De beruchte ‘kosten koper’ bij de aankoop van een woning worden hierdoor een heel stuk lager. Marlies Pernot, algemeen directeur Vereniging Eigen Huis: “De overdracht van een huis is nu minder een belasting en dat is een belangrijke positieve stap. Huizenkopers en verkopers, maar ook de markt voor koop- en huurwoningen, de werkgelegenheid en daarmee de Nederlandse economie profiteren hier enorm van.”

De belastingverlaging is goed nieuws voor alle huizenkopers. Velen van hen zullen daardoor een minder hoge hypotheek hoeven af te sluiten, waardoor de maandlasten iets lager uitvallen. De belastingverlaging geldt voorlopig voor een jaar. Daardoor krijgt de woningmarkt de impuls die zo hard nodig is.

Huizenkopers en verkopers hebben direct profijt van deze belastingverlaging, die met terugwerkende kracht tot 15 juni ingaat en tot 1 juli 2012 duurt. Dat betekent dat iedereen die vanaf 15 juni eigenaar is geworden van een woning nog maar 2% overdrachtsbelasting betaalt. Een koper die op of na 15 juni bij de notaris de overdracht van zijn nieuwe huis ondertekende en die de volle 6% overdrachtsbelasting al heeft betaald krijgt het verschil van de Belastingdienst terug.

Vereniging Eigen Huis zet zich al lange tijd in voor het verlagen, en beter nog afschaffen, van de ‘verhuisboete’ die mensen aan de staat moeten betalen als ze een huis van een ander kopen.

Achtergrond: Vereniging Eigen Huis-acties woningmarktsituatie

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid