Persberichten Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis staat journalisten en andere vertegenwoordigers van de pers graag te woord.
De afdeling perszaken is bereikbaar op telefoonnummer (033) 450 76 88 (ook buiten kantoortijden) of per e-mail: pers@eigenhuis.nl 

Onze persvoorlichters zijn:

Hans André de la Porte
Manon van Essen

Overzicht recente persberichten 

 

Vereniging Eigen Huis: Goed onderhoud kost eigenwoningbezitter grof geld

Geplaatst op 17 aug 2011 , bijgewerkt 17 aug 2011, 08:00

De gemiddelde eigenwoningbezitter was in de afgelopen 12 maanden naast zijn hypotheeklasten nog circa € 400,- per maand extra kwijt voor onder...

De gemiddelde eigenwoningbezitter was in de afgelopen 12 maanden naast zijn hypotheeklasten nog circa € 400,- per maand extra kwijt voor onderhoud en het up to date houden van zijn woning. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerd eigen onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder eigenwoningbezitters in Nederland.

Uit het Woonpeil van augustus 2011, het kwartaalbericht van Vereniging Eigen Huis over actuele ontwikkelingen op de woningmarkt, blijkt onder meer dat de Nederlandse eigenwoningbezitter in de afgelopen 12 maanden gemiddeld een kleine € 5000,- uitgaf aan onderhoud en verbetering van zijn woning.

Het grootste deel van deze uitgaven ging op aan onderhoud. Ruim € 2000,- werd besteed aan regulier onderhoud zoals kleine reparaties en klussen als tuinonderhoud, onderhoud aan de cv-ketel, kleine dakreparaties en het verhelpen van verstoppingen. Ook het laten schilderen van het huis valt onder de noemer ‘regulier onderhoud’.
Groot onderhoud, zoals het vervangen van dakbedekking, het plaatsen van een nieuwe keuken of het vervangen van de cv-ketel kostte de gemiddelde eigenwoningbezitter ruim € 1700,-.
Goed onderhoud is voor de eigenwoningbezitter van groot belang. Het gaat niet alleen om het behoud van woonplezier en wooncomfort. Een goed onderhouden woning is doorgaans gemakkelijker te verkopen en daardoor ook waardevaster.

Om verbeteringen aan te brengen aan de woning werd gemiddeld ongeveer € 1000,- besteed. Het relatief lage bedrag wordt verklaard door de frequentie waarmee dit soort werkzaamheden voorkomen. Verbeteringen aan de woning kunnen een waardevermeerdering opleveren, maar zijn ook belangrijk om de woning up to date te houden. Isolatiemaatregelen bijvoorbeeld hebben steeds meer invloed op de waarde van een woning, omdat door de stijgende energiekosten huizenkopers steeds meer op de energiezuinigheid van woningen letten. Isoleer je niet, dan verliest je woning waarde ten opzichte van andere woningen die wel zijn geïsoleerd.

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid