Persberichten Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis staat journalisten en andere vertegenwoordigers van de pers graag te woord.
De afdeling perszaken is bereikbaar op telefoonnummer (033) 450 76 88 (ook buiten kantoortijden) of per e-mail: pers@eigenhuis.nl 

Onze persvoorlichters zijn:

Hans André de la Porte
Manon van Essen

Overzicht recente persberichten 

 

Geen verkeerde maatregelen onder het mom van ‘hervormen’

Geplaatst op 26 apr 2012 , bijgewerkt 26 apr 2012, 07:45

Vereniging Eigen Huis is blij dat steeds meer politieke partijen de noodzaak inzien dat de  woningmarkt moet worden hervormd. Dat is hard nodig...

Vereniging Eigen Huis is blij dat steeds meer politieke partijen de noodzaak inzien dat de  woningmarkt moet worden hervormd. Dat is hard nodig, maar er dreigt nu iets fout te gaan in Den Haag.

In de plannen van het Catshuisberaad is sprake van de invoering van een verplichte annuïtaire aflossing voor nieuwe hypotheken. Het voorstel, dat steun krijgt van verschillende partijen, zou resulteren in een tweedeling op de woningmarkt. De rekening zou vrijwel volledig bij jonge starters komen te liggen. Eigenwoningbezitters met een bestaande hypotheek worden ontmoedigd te verhuizen naar een andere woning, omdat ze dan geconfronteerd worden met de beperking van de renteaftrek. De woningmarkt komt hierdoor vrijwel volledig tot stilstand.

De grote problemen op de woningmarkt kunnen niet met eenvoudig snoeiwerk in de renteaftrek worden opgelost. Rob Mulder, directeur belangenbehartiging: “Met ondoordachte maatregelen kan de politiek de woningmarkt ook kapot hervormen. Alleen een doordacht en samenhangend hervormingsplan dat rekening houdt met de enorme belangen is acceptabel”. 

Vereniging Eigen Huis roept de politiek op om bij het nemen van maatregelen uit te gaan van een integrale aanpak voor het vlottrekken van de woningmarkt voor zowel huur als koop en zich niet te laten leiden door een korte termijn visie die uiteindelijk meer schade zal toebrengen dan goed doen.

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid