Persberichten Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis staat journalisten en andere vertegenwoordigers van de pers graag te woord.
De afdeling perszaken is bereikbaar op telefoonnummer (033) 450 76 88 (ook buiten kantoortijden) of per e-mail: pers@eigenhuis.nl 

Onze persvoorlichters zijn:

Hans André de la Porte
Manon van Essen

Overzicht recente persberichten 

 

Eigen Huis introduceert meldpunt betalingsproblemen

Geplaatst op 03 mei 2013 , bijgewerkt 03 mei 2013, 07:15

Iedereen die een probleem heeft of verwacht met de betaling van de maandelijkse hypotheeklasten heeft recht op aandacht en hulp van zijn bank. Nu al ...

Iedereen die een probleem heeft of verwacht met de betaling van de maandelijkse hypotheeklasten heeft recht op aandacht en hulp van zijn bank. Nu al hebben 80.000 huishoudens een betalingsachterstand van vier maanden of langer op hun hypotheek. Een nog veel grotere groep heeft te maken met betalingsproblemen van kortere duur of ziet die binnenkort aankomen. Door de groeiende werkloosheid dreigt het aantal probleemgevallen alleen maar verder op te lopen.

Banken zeggen dat ze hun klanten die betalingsproblemen hebben - of die in zo'n situatie dreigen te komen - met raad en daad bijstaan. Maar gebeurt dat ook? Worden klanten daadwerkelijk geholpen door adviseurs die meedenken en naar de beste oplossing zoeken? Of stuurt de bank alleen aanmaningen zodra er daadwerkelijk een betalingsachterstand is ontstaan en is een eerste gesprek dan pas mogelijk? Vereniging Eigen Huis wil het graag weten en verzamelt zowel de positieve als negatieve ervaringen van huiseigenaren.

Iedereen die betalingsproblemen heeft of ziet aankomen, moet bij zijn bank kunnen rekenen op een alerte reactie, deskundig advies en passende hulp. Niet alleen heeft de bank een zorgplicht, er is ook de morele plicht om klanten bij te staan in goede en moeilijke tijden. Banken kunnen bijvoorbeeld klanten een rentepauze aanbieden of de hypotheek oversluiten naar een gunstiger rentetarief. Daarvoor is wel een open adviesgesprek nodig.

Banken aanspreken

Vereniging Eigen Huis verzamelt en analyseert de ervaringen van huiseigenaren met een (verwachte) hypotheekachterstand bij hun geldverstrekker. Als de meldingen daartoe aanleiding geven spreekt de vereniging geldverstrekkers op de klachten aan, om verbeteringen in de dienstverlening te bespoedigen.

Het meldpunt voor klantenervaringen met hypotheekproblemen staat op www.eigenhuis.nl/hypotheekachterstand en blijft heel 2013 open. De vertrouwelijkheid van de verstrekte informatie is gegarandeerd. Melders kunnen hun beoordelingen desgewenst anoniem geven. Deskundigen van Vereniging Eigen Huis beoordelen alle meldingen in samenwerking met Advieskeuze.nl.

Meer informatie

RTL Z interviewt Hans AndrĂ© de la Porte
Online seminar 'Gedwongen verkoop woning met restschuld'

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid