Persberichten Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis staat journalisten en andere vertegenwoordigers van de pers graag te woord.
De afdeling perszaken is bereikbaar op telefoonnummer (033) 450 76 88 (ook buiten kantoortijden) of per e-mail: pers@eigenhuis.nl 

Onze persvoorlichters zijn:

Hans André de la Porte
Manon van Essen

Overzicht recente persberichten 

 

Huishoudens stappen al voor miljoen euro in eigen windmolen

Geplaatst op 11 nov 2013 , bijgewerkt 11 nov 2013, 09:16

Al 1.100 consumenten gaan vanaf volgend jaar een deel van de stroom die zij thuis verbruiken zelf opwekken. Dat doen zij door winddelen te kopen van ...

Al 1.100 consumenten gaan vanaf volgend jaar een deel van de stroom die zij thuis verbruiken zelf opwekken. Dat doen zij door winddelen te kopen van 'De Witte Juffer', een windmolen in Culemborg. De deelnemers profiteren van de opbrengst van deze molen. Gemiddeld kochten zij 4,7 winddelen per huishouden en daarmee is inmiddels 1 miljoen euro voor de aankoop bijeen gebracht. Van de Culemborgse molen is nog een beperkt aantal winddelen te koop.

Met het initiatief Stukje Windmolen biedt Vereniging Eigen Huis consumenten de mogelijkheid om zelf op afstand stroom op te wekken en zo minder afhankelijk te worden van grote energiebedrijven. Huishoudens kunnen dat eenvoudig realiseren door winddelen te kopen. De stroom die de windmolen opwekt wordt rechtstreeks in mindering gebracht op de energierekening van de deelnemers. Vereniging Eigen Huis werkt hiervoor samen met De Windcentrale en Greenchoice.

Verenging Eigen stimuleert het gebruik van windenergie, maar stelt wel voorwaarden. Belangrijkste voorwaarde is dat windmolens zo veel mogelijk in perifere gebieden of op zee worden gebouwd. In bewoond gebied zijn windmolens voor de vereniging alleen acceptabel als omwonenden kunnen participeren in de molens en als er een compensatieregeling bestaat voor waardeverlies van nabij gelegen koopwoningen.

Meer informatie over Stukje Windmolen

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid