Perscontact Vereniging Eigen Huis


Let op: Bent u geen vertegenwoordiger van de media maar heeft u vragen aan Vereniging Eigen Huis? Bel dan: 033-450 77 50

 

HansAndreDeLaPorte-bijgesneden2

Vereniging Eigen Huis staat de media graag te woord

Journalisten en andere vertegenwoordigers van de media kunnen contact opnemen met onze woordvoerder Hans André de la Porte.

Onderstaande contact gegevens zijn alleen voor de pers:

Telefoonnummer: 06 463 869 68 of 06 533 859 25
E-mail: pers@eigenhuis.nl of h.andredelaporte@eigenhuis.nl

 

 

Overzicht recente persberichten

Minister Wiebes wil postcoderoosregeling stoppen

Geplaatst op 29 mei 2020 , bijgewerkt 29 mei 2020, 12:10

De postcoderoosregeling voor energiecoöperaties en Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) met zonnepanelen stopt mogelijk in 2021. Minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) wil hiervoor in de plaats een subsidieregeling invoeren.  

Door de postcoderoosregeling krijgen energiecoöperaties nu 15 jaar lang korting op de energiebelasting. Dat maakt de investering in zonnepanelen aantrekkelijk, omdat zij niet kunnen salderen.

In een brief aan de Tweede Kamer schreef minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) eind mei dat deze regeling te ingewikkeld is. Hij wil daarom een subsidieregeling invoeren. In de brief stelt hij voor dat coöperaties vanaf 2021 een subsidie per opgewekte kilowattuur stroom krijgen. Het uitbetaalde subsidiebedrag wordt afhankelijk van de marktwaarde van de geproduceerde energie in dat jaar.

Wiebes werkt aan een wetsvoorstel dat hij nog aan de Tweede Kamer moet sturen.

Wat is de postcoderoosregeling?  

Niet iedereen heeft de mogelijkheid zelf stroom op te wekken met zonnepanelen, bijvoorbeeld omdat het dak er niet geschikt voor is. Voor die mensen is er de Regeling Verlaagd Tarief, ook wel bekend als de postcoderoosregeling. Zij kunnen met elkaar, verenigd in een energiecoöperatie of een VvE, in de buurt van hun huis zonnepanelen laten installeren. Bijvoorbeeld op het dak van een zwembad of op een braakliggend stuk grond. Door deze regeling hebben de leden van de coöperatie recht op energiebelastingvoordeel.

De Regeling Verlaagd Tarief wordt de postcoderoosregeling genoemd, omdat de leden van een coöperatie in aangrenzende postcodes om de zonnepaneleninstallatie moeten wonen.  

Lees ook