Perscontact Vereniging Eigen Huis


HansAndreDeLaPorte-bijgesneden2

Vereniging Eigen Huis staat de media graag te woord

Journalisten en andere vertegenwoordigers van de media kunnen contact opnemen met onze woordvoerder:
Hans André de la Porte.

Onderstaande contact gegevens zijn alleen voor de pers:

Telefoonnummer: 06 463 869 68 of 06 533 859 25
E-mail: pers@eigenhuis.nl of h.andredelaporte@eigenhuis.nl

 

 

Overzicht recente persberichten

Energierekening volgend jaar gemiddeld 56 euro hoger

Geplaatst op 21 dec 2016 , bijgewerkt 21 dec 2016, 13:51

Door hogere belastingen, netbeheerkosten en energietarieven stijgt de energierekening volgend jaar met gemiddeld 56 euro. Dit blijkt uit een inventarisatie van Vereniging Eigen Huis. 

In 2017 stijgen de netbeheerkosten met gemiddeld 13 euro per huishouden, de belastingen nemen 23 euro toe, waarvan een groot deel komt uit een verhoging van de Opslag Duurzame Energie (ODE) met 36%. De variabele tarieven voor stroom en gas stijgen met gemiddeld 20 euro.

Tariefstijgingen voor gas en elektra gelden voor huishoudens met een variabel energiecontract. Voor consumenten met een vast energiecontract nemen alleen de netbeheerkosten en belastingen toe, in totaal dus met 36 euro,’ zegt Maarten-Eeke van der Veen, belangenbehartiger bij Vereniging Eigen Huis.

De gas- en elektratarieven verschillen per leverancier. “Het gaat hier om een gemiddelde stijging. Hoeveel je eigen energietarief precies stijgt, of soms ook daalt, is dus afhankelijk van je energieleverancier,” zegt Van der Veen.

Voor de berekening van de energielasten gaat Vereniging Eigen Huis uit van een stroomverbruik van 3.500 kilowattuur en 1.500 kuub gas per huishouden, per jaar.