Perscontact Vereniging Eigen Huis


HansAndreDeLaPorte-bijgesneden2

Vereniging Eigen Huis staat de media graag te woord

Journalisten en andere vertegenwoordigers van de media kunnen contact opnemen met onze woordvoerder:
Hans André de la Porte.

Onderstaande contact gegevens zijn alleen voor de pers:

Telefoonnummer: 06 463 869 68 of 06 533 859 25
E-mail: pers@eigenhuis.nl of h.andredelaporte@eigenhuis.nl

 

 

Overzicht recente persberichten

VEH: ‘Geef nieuwbouwkopers met zonnepanelen een gespecificeerde factuur’

Geplaatst op 08 mrt 2018 , bijgewerkt 08 mrt 2018, 00:00

Bouwers van nieuwbouwwoningen met zonnepanelen moeten kopers op verzoek een gespecificeerde btw-factuur verstrekken, vindt Vereniging Eigen Huis. Huiseigenaren kunnen daarmee honderden euro’s btw over de panelen en installatie terugvragen bij de Belastingdienst. 

Na een brief van Vereniging Eigen Huis hebben de brancheorganisaties Bouwend Nederland, Neprom, en NVB toegezegd het belang van gespecificeerde facturen te benadrukken bij de bij hen aangesloten bouwers.

Totaalfactuur is niet voldoende

Vereniging Eigen Huis krijgt veel klachten van leden over bouwers die weigeren hun factuur te specificeren. Zonnepaneeleigenaren kunnen de betaalde btw over de aanschaf en installatie van zonnepanelen van de Belastingdienst terugkrijgen.

Voorwaarde is wel dat zij een btw-factuur kunnen overleggen waaruit blijkt wat de kosten zijn van de zonnepanelen zelf en de installatie daarvan. Een totaalfactuur voor de hele koop-aanneemsom is voor de Belastingdienst onvoldoende.

Klantbelang centraal

Rob Mulder, directeur kennis en belangenbehartiging bij Vereniging Eigen Huis: 'Dit is een uitgelezen kans voor bouwers om te laten zien dat het ze ernst is met het centraal stellen van het klantbelang. Wij doen dan ook een dringend beroep op bouwers om de klant aan een gespecificeerde factuur te helpen.'

Nota opvragen? Gebruik onze voorbeeldbrief

Kopers van nieuwbouwwoningen met zonnepanelen die geen gespecificeerde nota hebben, kunnen een voorbeeldbrief gebruiken om hun bouwer daarom te vragen. De oproep daartoe van Vereniging Eigen Huis aan de bouwer kan als bijlage bij deze brief worden gestuurd.

Meer informatie