Perscontact Vereniging Eigen Huis


HansAndreDeLaPorte-bijgesneden2

Vereniging Eigen Huis staat de media graag te woord

Journalisten en andere vertegenwoordigers van de media kunnen contact opnemen met onze woordvoerder:
Hans André de la Porte.

Onderstaande contact gegevens zijn alleen voor de pers:

Telefoonnummer: 06 463 869 68 of 06 533 859 25
E-mail: pers@eigenhuis.nl of h.andredelaporte@eigenhuis.nl

 

 

Overzicht recente persberichten

Nieuwe wet schadevergoeding voor consumenten

Geplaatst op 22 jan 2019 , bijgewerkt 22 jan 2019, 09:00

De Tweede Kamer moet de ‘Wet afwikkeling massaschade in collectieve actie’ ongewijzigd aannemen. Dat vinden de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en de ANWB. De wet is een belangrijke verbetering van consumentenbelangen in collectieve acties, zoals we die kennen van woekerpolissen en kartelafspraken.

Met de nieuwe wet kunnen representatieve belangenorganisaties en claimstichtingen namens een groep gedupeerden een collectieve schadevergoeding eisen. De rechter kan dan één vertegenwoordiger voor consumentenbelangen aanwijzen en in zijn uitspraak direct een schadevergoeding vaststellen. Collectieve claimzaken met vaak een wirwar van eisers worden hierdoor overzichtelijker en kunnen sneller worden gevoerd.

Snellere procedures en schadevergoeding

Nu kunnen consumentenorganisaties al wel een collectieve rechtszaak voeren, maar bij een voor hen gunstige uitspraak zullen de gedupeerden alsnog een schikking moeten treffen over een schadevergoeding.

Loopt dat op niets uit, dan zijn zij gedwongen om alsnog individueel naar de rechter te stappen. Dit maakt procedures duur, tijdrovend en gecompliceerd waardoor veel mensen er uiteindelijk vanaf zien. Hierdoor krijgen zij uiteindelijk geen compensatie. Volgens het nieuwe wetsvoorstel bepaalt de rechter in de procedure zelf wat een gepaste schadevergoeding is.Het wetsvoorstel wordt woensdag 23 januari in de Tweede kamer behandeld. 

Meer informatie

  • Lees de brief van de ANWB, Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis aan de Tweede Kamer