Opleveringskeuring algemene ruimte

Een ervaren bouwkundige controleert de gemeenschappelijke ruimtes van uw appartementencomplex op opleveringsgebreken. Zo weet u waar u aan toe bent en voorkomt u dat u later zelf moet opdraaien voor reparatiekosten. Als grootste consumentenorganisatie op het gebied van wonen garanderen wij de kwaliteit van de bouwkundigen. U staat sterker bij eventuele geschillen. 

Voordelen van de Opleveringskeuring  

  • Een bouwkundige voert een inspectie uit in uw bijzijn
  • U behoedt uw VvE voor onvoorziene (reparatie)kosten
  • Direct een overzicht van gevonden bouwkundige gebreken
  • U vraagt al een Opleveringskeuring algemene ruimte aan vanaf € 233 

Keuring aanvragen

  • Van de projectontwikkelaar/bouwer ontvangt de Vereniging van Eigenaars een uitnodiging voor de oplevering van de gemeenschappelijke delen van het appartementencomplex. 
  • Bel (033) 450 77 50 om een Opleveringskeuring algemene ruimte af te spreken.
  • Per e-mail ontvangt u een afspraakbevestiging.
  • U betaalt de keuring eenvoudig via een eenmalige incasso die u bij de bouwkundige tekent aan het eind van de keuring. 

Hoe werkt de keuring?

Een bouwkundige loopt samen met een vertegenwoordiging van de VvE en de projectontwikkelaar/bouwer door de algemene gedeelten van het appartementencomplex en inspecteert visueel op gebreken. Op die manier kan de bouwkundige zijn bevindingen meteen toelichten. Na de keuring ontvangt u een keuringsrapport per e-mail. Mochten er problemen ontstaan dan staat u sterker tegenover de aannemer. 

Wat kost de keuring?

Het basistarief voor de Opleveringskeuring algemene ruimte is gebaseerd op een tijdsduur van maximaal twee uur. Duurt de keuring langer, dan zijn de extra kosten € 46 per half uur. De keuring betaalt u eenvoudig via een eenmalige incasso die u na afloop tekent.

  Opleveringskeuring algemene ruimte  Prijs incl. btw
Basistarief (maximaal 2 uur)€ 233

  Meerprijzen  Prijs incl. btw
Per extra halfuur€ 46
Keuring op Ameland, Schiermonnikoog, Texel€ 75
Keuring op Terschelling, Vlieland€ 175

Annuleren of wijzigen?

Kan de keuring niet doorgaan of wilt u iets wijzigen? Geef dit dan zo snel mogelijk door op (033) 450 77 50. Annuleren is kosteloos tot 24 uur voor de keuring. Daarna worden de volledige kosten in rekening gebracht. 

Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. 

Wanneer u een keuring boekt, leidt Vereniging Eigen Huis uw boeking door naar Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. (100% dochter van Vereniging Eigen Huis). Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. brengt een keuringsopdracht tot stand tussen u en een van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundigen. U verstrekt de zelfstandig bouwkundige dus de opdracht om de keuring voor u uit te voeren. De zelfstandig bouwkundigen zijn persoonlijk gecertificeerd. Zij staan garant voor het leveren van kwaliteit.

Lees de algemene voorwaarden die gelden voor de bouwtechnische dienstverlening.

Lees de algemene voorwaarden voor bemiddeling bouwtechnische dienstverlening.