Bestuur en beheer VvE

De Vereniging van Eigenaren (VvE) is opgebouwd uit een vergadering van eigenaren, een bestuur en commissies. De VvE heeft een aantal verplichtingen. Ze moet minimaal één keer per jaar vergaderen, een reservefonds opbouwen en een jaarrekening opstellen. Uw VvE kan het bestuur of beheer (deels) uitbesteden of hiervoor een VvE-lid kiezen. Het bestuur zorgt er onder andere voor dat de besluiten uit de VvE-vergadering worden uitgevoerd. 

Slapende VvE

Het kan zijn dat u in een slapende VvE zit. De VvE vergadert dan bijvoorbeeld niet of reserveert niet voor onderhoud. Het kan zijn dat u dan eenmalig een groot bedrag moet storten als er iets gerepareerd moet worden aan het complex. Vereniging Eigen Huis heeft een stappenplan waarmee u een slapende VvE nieuw leven in kunt blazen.

Conflict binnen de VvE

Binnen een VvE kunnen conflicten ontstaan. Een VvE-lid betaalt bijvoorbeeld geen servicekosten, er is een besluit genomen dat tegen het huishoudelijk reglement indruist of iemand veroorzaakt geluidsoverlast. Welke conflicten komen vaak voor en wat kunt u doen?

Lees meer over conflicten binnen de VvE

Verzekering voor uw VvE

Een opstalverzekering is wettelijk verplicht voor VvE's. U kunt ook meer verzekeringen afsluiten voor uw VvE. Denk aan een aansprakelijkheidsverzekering. Via Vereniging Eigen Huis kunt u met korting een VvE-verzekeringen afsluiten bij Centraal Beheer Achmea.

Lees meer