Je kunt op ons bouwen

Ook Vereniging Eigen Huis is op 20 t/m 22 september 2019 aanwezig op de beurs. Stel je vragen in de Eigen Huis stand en kom naar de presentaties van onze bouwkundige en juridische specialisten over o.a. duurzaam en aardgasvrij wonen en juridische aandachtspunten rondom het bouwen van een huis.

Met ledenkorting naar de beurs

Als lid van Vereniging Eigen Huis krijg je de tweede entreekaart voor de beurs gratis. Houd onze nieuwsbrief en het Eigen Huis Magazine vanaf juli in de gaten voor de kortingscode. De code gemist? Vraag deze dan op via onze ledenservice.

 

Programma Vereniging Eigen Huis

10.30-10.50 uur > Klimaatakkoord: wat betekent dit voor jou?

Nederland moet in 2030 minimaal 49% minder CO2 uitstoten dan in 1990. Dit betekent dat over iets meer dan tien jaar 1,5 miljoen woningen van het aardgas af moeten zijn en dat komende jaren zoveel mogelijk woningen beter moeten worden geïsoleerd. Aan bod komen de onderwerpen uit het Klimaatakkoord die relevant zijn voor huiseigenaren.

Spreker: 

VEH_Maarten_EvR_A9A1290

 
 
 
 


Maarten Eeke van der Veen, Vereniging Eigen Huis
11.00-11.20 uur > Aardgasvrij wonen: het stappenplan

Nederland gaat de komende decennia afscheid nemen van aardgas. Nu kookt en stookt 95% van Nederland nog op deze vorm van brandstof. Wat betekent dit voor onze woningen? Welke maatregelen kunnen we treffen? Waar beginnen we en wat kan ook later? Kortom, hoe gaan we stap voor stap verstandig van het aardgas af?

Sprekers:

 Reinier Schneider Manuel Oppenoorth Theodoor Koelewijn

Reinier Schneider, Manuel Oppenoorth en Theodoor Koelewijn, Greenhome
11.30-11.50 uur > Zonnepanelen kopen? Hier moet je op letten

De zonne-energiemarkt is op volle snelheid, overal zie je zonnepanelen verschijnen op woningen. Denk je er ook aan om zonnepanelen aan te schaffen? We geven je de belangrijkste informatie en tips zodat je goed voorbereid de markt op kunt. Hoe werken zonnepanelen? Is je dak geschikt? Verschillen in prijs en kwaliteit, de toekomst van zonne-energie en de grootste valkuilen bij aanschaf: het komt allemaal aan bod.

Spreker:

Mick de Jong

Mick de Jong, Vereniging Eigen Huis
12.00-12.20 uur > Een huis laten bouwen... hoe pak je dat aan?

Als je zelf een huis laat bouwen, komt er veel op je af: de koop van een kavel, gemeentelijke bouwregels, het ontwerp van je woning, het inschakelen van een aannemer. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij zetten de belangrijkste juridische aandachtspunten op een rij.  

Sprekers:

Corine Jansen - Vereniging Eigen HuisJurgen Jansen - Vereniging Eigen Huis

Corine Jansen en Jurgen Jansen, Vereniging Eigen Huis
12.30-12.50 uur > Pauze
Twintig minuten pauze.
13.00-13.20 uur > Wonen in een super energiezuinig huis

Wonen in een energiezuinig huis. Waar moet je rekening mee houden bij het bewonen van zo’n goed geïsoleerde woning? Bouwkundig specialisten van Vereniging Eigen Huis praten je bij over gebruik, onderhoud en verbouwen van super energiezuinige woningen. 

Sprekers:

John Kersemakers -  Vereniging Eigen Huis Jan Roelof Hoving - Vereniging Eigen Huis

John Kersemakers en Jan Roelof Hoving, Vereniging Eigen Huis
13.30-13.50 uur > Je woning verduurzamen

Hoe verduurzaam je een woning? Wat zijn de mogelijkheden en wat is een handige volgorde? Bouwkundig specialisten van Vereniging Eigen Huis leggen uit hoe je een woning energiezuinig maakt.

Sprekers:

John Kersemakers -  Vereniging Eigen Huis Jan Roelof Hoving - Vereniging Eigen Huis

John Kersemakers en Jan Roelof Hoving, Vereniging Eigen Huis
14.00-14.20 uur > De alternatieven van aardgas

Welke vormen van energie en warmte vormen de belangrijkste kandidaten om het aardgas in onze woningen te gaan vervangen? Een uiteenzetting van de alternatieven. 

Sprekers:

 Reinier Schneider Manuel Oppenoorth Theodoor Koelewijn

Reinier Schneider, Manuel Oppenoorth, Theodoor Koelewijn, Greenhome
14.30-14.50 uur > Infraroodpanelen, de warmte van de zon in huis

Door het zonnetje in huis te halen met hoog rendement infraroodverwarming, is er veel minder energie nodig voor een comfortabele woning. En als we dat dan ook nog eens gaan doen met duurzame energie, dan zijn we goed op weg in de strijd tegen klimaatverandering.

Spreker:

 Niels van Lingen

Niels van Lingen, ThermIQ
15.00-15.20 uur > Kansen voor warmtepompen in een bestaande woning

De warmtepomp is een mooi alternatief voor gas en geeft een flinke besparing op de energierekening. In deze kennismaking met de warmtepomp krijg je inzicht in de verschillende soorten warmtepompen en voor welke woningen ze geschikt zijn. We rekenen je de kosten en baten voor en gaan in op een van de meestgestelde vragen: hoeveel geluid maakt een warmtepomp?

Spreker:

 Theo Elfrink

Theo Elfrink, BDH

Impressie van Beurs Eigen Huis

Als bezoeker van de Beurs Eigen Huis in de Jaarbeurs Utrecht krijg je in korte tijd een totaaloverzicht van specialisten en merken voor het bouwen, verbouwen en inrichten van je woning.