Kan ik mijn renteopslag tussentijds aanpassen?

Of het mogelijk is de renteopslag tussentijds aan te passen, is per geldverstrekker verschillend. Bekijk hieronder welke voorwaarden uw geldverstrekker hanteert. Bij elke geldverstrekker staat ook hoe u de renteopslag kunt laten aanpassen, per brief of online. 

'Bron: Hypotheekvoorwaardenonderzoek van Vereniging Eigen Huis uit december 2017'

Overzicht voorwaarden per geldverstrekker

ABN AMRO

Bij ABN AMRO is het mogelijk de renteopslag tussentijds te verlagen, zowel na aflossen als bij een hogere woningwaarde. De bank wil dan wel de meest recente WOZ-beschikking of een taxatierapport ontvangen.

Een waardeverklaring van Calcasa wordt geaccepteerd als de hypotheek niet hoger is dan € 750.000 en niet meer dan 90 % van de waarde van de woning. Ook moet het om een 'standaard onderpand' gaan, dus bijvoorbeeld geen woonboot of recreatiewoning. U moet de waardeverklaring aanvragen via ABN AMRO

Log in bij ABN AMRO om verlaging van de renteopslag aan te vragen.

Aegon

Bij Aegon is het mogelijk de renteopslag tussentijds te verlagen, zowel na aflossen als bij een hogere woningwaarde. Aegon heeft dan wel de meest recente WOZ-beschikking of een taxatierapport nodig. Een waardeverklaring van Calcasa wordt niet geaccepteerd. 

Log in bij Aegon om verlaging van de renteopslag aan te vragen.

Allianz Hypotheken
Allianz Hypotheken hanteert geen renteopslag. Bij een gestegen woningwaarde kan de hypotheekrente dus niet omlaag. 
Argenta

Bij Argenta is tussentijdse verlaging van de renteopslag mogelijk, zowel na aflossen als bij een hogere woningwaarde. Argenta accepteert hiervoor alleen een taxatierapport.  

Gebruik deze brief om verlaging aan te vragen. Opsturen kan naar:

Argenta Spaarbank N.V.
Postbus 9252 
4801 LG Breda

ASR

ASR kijkt maandelijks of er is afgelost en of de renteopslag hierdoor omlaag kan. ASR past dit automatisch aan.  

Bij ASR kunt u een hogere woningwaarde doorgeven. Hier is wel een taxatierapport voor nodig. ASR accepteert geen WOZ-beschikking. 

Log in bij ASR om verlaging van de renteopslag aan te vragen.

Attens

Attens kijkt maandelijks of er is afgelost en of de renteopslag hierdoor omlaag kan. Attens past dit automatisch aan.  

Ook bij een hogere woningwaarde kunt u de opslag tussentijds verlagen met de meest recente WOZ-beschikking of een taxatierapport. Een waardeverklaring van Calcasa wordt niet geaccepteerd. 

Maak gebruik van deze brief om verlaging aan te vragen. Opsturen kan naar:

Attens Hypotheken
Postbus 59098
1040 KB Amsterdam

Of mail naar: whb@attens.nl 


Bijbouwe

Bij Bijbouwe is het mogelijk de renteopslag tussentijds te verlagen, zowel na aflossen als bij een hogere woningwaarde. Bijbouwe accepteert hiervoor geen WOZ-beschikking of een Calcasa-waardeverklaring, wél een taxatierapport.  

Maak gebruik van deze brief om verlaging aan te vragen; mail de brief naar service@bijbouwe.nl. U kunt Bijbouwe namelijk alleen aanschrijven via e-mail. 

BLG

Bij BLG is tussentijdse verlaging van de renteopslag mogelijk, zowel na aflossen als bij een hogere woningwaarde. Dit kan met de meest recente WOZ-beschikking of een taxatierapport. BLG accepteert de WOZ-beschikking alleen wanneer de lening niet meer is dan 75 % van de WOZ-waarde. Een waardeverklaring van Calcasa wordt niet geaccepteerd. 

Maak gebruik van deze brief om verlaging aan te vragen. Opsturen kan naar:

BLG Wonen
Postbus 44
6160 AA Geleen

BNP Paribas

Bij BNP Paribas is tussentijdse verlaging van de renteopslag mogelijk, zowel na aflossen als bij een hogere woningwaarde. BNP Paribas accepteert hiervoor alleen een taxatierapport.  

Gebruik deze brief om verlaging aan te vragen. Opsturen kan naar:

BNP Paribas Personal Finance B.V.
Postbus 8684
3009 AR Amersfoort

Mailen kan ook, naar: info@bnpparibas-pf.nl

Centraal Beheer

Centraal Beheer kijkt maandelijks of er is afgelost en of de renteopslag hierdoor omlaag kan. Centraal Beheer past dit automatisch aan.  

Ook bij een hogere woningwaarde is tussentijdse verlaging mogelijk. Centraal Beheer wil dan wel de meest recente WOZ-beschikking of een taxatierapport ontvangen. Een Calcasa-waardeverklaring wordt niet geaccepteerd. 

Gebruik deze brief om verlaging van de renteopslag aan te vragen.

Centraal beheer is alleen aan te schrijven via e-mail. Stuur de brief naar: hypotheek@centraalbeheer.nl

Conservatrix

Bij Conservatrix is tussentijdse verlaging van de renteopslag mogelijk, zowel na aflossen als bij een hogere woningwaarde. Conservatrix heeft dan wel de meest recente WOZ-beschikking of een taxatierapport nodig. Een waardeverklaring van Calcasa wordt niet geaccepteerd. 

Maak gebruik van deze brief om verlaging aan te vragen; mail de brief naar relatiebeheer@conservatrix.nl. U kunt Conservatrix namelijk alleen aanschrijven via e-mail.

Delta Lloyd

Bij Delta Lloyd is tussentijdse verlaging van de renteopslag alleen mogelijk bij de Delta Lloyd Plus Hypotheek. Het aanpassen van de renteopslag kan met de meest recente WOZ-beschikking of met een taxatierapport. Een Calcasa-waardeverklaring wordt niet geaccepteerd. 

Maak gebruik van deze brief om verlaging aan te vragen. Opsturen kan naar: 

Delta Lloyd Bank
Postbus 231
1000 AE Amsterdam

Of mail naar: hsd@deltalloyd.nl

Bij alle andere hypotheken van Delta Lloyd kan de opslag alleen worden aangepast aan het einde van de rentevaste periode. Nationale Nederlanden zal in het najaar van 2018 het beleid wijzigen. Het zal dan mogelijk zijn om een waardestijging aan te tonen met de meest recente WOZ-beschikking of een gevalideerd taxatierapport.

Florius

Bij Florius is tussentijdse verlaging van de renteopslag mogelijk, zowel na aflossen als bij een hogere woningwaarde. Florius heeft dan wel de meest recente WOZ-beschikking of een taxatierapport nodig.

Een waardeverklaring van Calcasa wordt geaccepteerd als de hypotheek niet hoger is dan € 750.000 en niet meer dan 90% van de waarde van de woning. Ook moet het om een 'standaard onderpand' gaan, dus bijvoorbeeld geen woonboot of recreatiewoning. U moet de waardeverklaring aanvragen via Florius.

Maak gebruik van deze brief om verlaging aan te vragen.

Opsturen kan naar:

Florius
Postbus 1700
3800 BS Amersfoort

Of mail naar service@florius.nl

Hypotrust

Bij Hypotrust zijn de voorwaarden per hypotheekproduct verschillend. Vraag bij de hypotheekaanbieder na of tussentijdse verlaging van de renteopslag in uw geval mogelijk is.

Bij Hypotrust Elan Plus is tussentijdse verlaging van de renteopslag alleen mogelijk bij aflossen.

Hypotrust accepteert geen Calcasa-waardeverklaring. 

Maak gebruik van deze briefom verlaging aan te vragen. Opsturen kan naar:

Hypotrust
Postbus 2936
3000CX Rotterdam

Of mail naar: info@hypotrust.nl

ING

Bij ING is tussentijdse aanpassing van de renteopslag mogelijk, zowel na aflossen als bij een hogere woningwaarde. De bank heeft dan wel de meest recente WOZ-beschikking of een taxatierapport nodig. In sommige gevallen wordt een een Calcasa-waardeverklaring geaccepteerd. Vraag dit bij ING na. 

Maak gebruik van dit formulier van ING om verlaging aan te vragen. Opsturen kan naar:

ING Hypotheken
Antwoordnummer 40940
8900 TW Leeuwarden
IQWoon

IQWoon kijkt maandelijks of er is afgelost en of de renteopslag hierdoor omlaag kan. IQWoon past dit automatisch aan.  

Ook bij een hogere woningwaarde is tussentijdse aanpassing van de renteopslag mogelijk. IQWoon heeft dan wel de meest recente WOZ-beschikking of een taxatierapport nodig. Een Calcasa-waardeverklaring wordt niet geaccepteerd. 

Gebruik deze brief om verlaging aan te vragen. Opsturen kan naar:

IQWoon Hypotheken
Postbus 2936
3000 CX Rotterdam

Of mail naar: iqvraag@iqwoon.nl

Lloyds Bank

Bij Lloyds Bank is tussentijdse verlaging van de renteopslag mogelijk, zowel na aflossen als bij een hogere woningwaarde. De bank heeft dan wel een taxatierapport nodig. Lloyds accepteert geen WOZ-beschikking. In sommige gevallen wordt een een Calcasa-waardeverklaring geaccepteerd. Vraag dit bij Lloyds Bank na. 

Gebruik deze brief om verlaging aan de vragen. Opsturen kan naar: 

Lloyds Bank
Antwoordnummer 39115
1090 WC Amsterdam

Merius

Merius kijkt maandelijks of er is afgelost en of de renteopslag hierdoor omlaag kan. Merius past dit automatisch aan.

Ook bij een hogere woningwaarde kunt u de opslag tussentijds verlagen met de meest recente WOZ-beschikking of een taxatierapport. Een waardeverklaring van Calcasa wordt niet geaccepteerd.

Maak gebruik van deze brief om verlaging aan te vragen. Opsturen kan naar:

Merius Hypotheken
Postbus 37684
1030 BH Amsterdam

Of mail naar: klantenservice@meriushypotheken.nl

Moneyou

Bij Moneyou is tussentijdse verlaging van de renteopslag mogelijk, zowel na aflossen als bij een hogere woningwaarde. Moneyou heeft dan wel de meest recente WOZ-beschikking of een taxatierapport nodig. Een Calcasa-waardeverklaring wordt niet geaccepteerd. 

Maak gebruik van deze brief om verlaging aan te vragen. Mail de brief naar klantenservicemoneyou@aahg.nl. Moneyou is namelijk alleen aan te schrijven via e-mail.

Munt Hypotheken

Munt Hypotheken kijkt maandelijks of er is afgelost en of de renteopslag hierdoor omlaag kan. Munt Hypotheken past dit automatisch aan.

Met een taxatierapport kunt u een hogere woningwaarde doorgeven. Munt Hypotheken accepteert geen WOZ-beschikking.

Gebruik deze brief om verlaging aan te vragen. Mail de brief naar muntdesk@stater.nl. Munt Hypotheken is alleen aan te schrijven via e-mail.

Nationale Nederlanden

Bij Nationale Nederlanden is het tussentijds verlagen van de renteopslag niet mogelijk. De renteopslag aanpassen kan alleen bij het einde van een rentevaste periode. Nationale Nederlanden zal in het najaar van 2018 het beleid wijzigen. Het zal dan mogelijk zijn om een waardestijging aan te tonen met de meest recente WOZ-beschikking of een gevalideerd taxatierapport.

NIBC Direct Hypotheken

NIBC Direct Hypotheken kijkt maandelijks of er is afgelost en of de renteopslag hierdoor omlaag kan. NIBC Direct Hypotheken past dit automatisch aan. 

U kunt een hogere woningwaarde doorgeven met een recent taxatierapport, maar dit kan pas als de lening minimaal 5 jaar loopt. NIBC Direct Hypotheken accepteert geen WOZ-beschikking of Calcasa-waardeverklaring.  

Gebruik deze brief om verlaging van de renteopslag aan te vragen. Mail de brief naar info@nibcdirect.nl. NIBC is namelijk alleen aan te schrijven via e-mail.

Obvion

Bij Obvion is tussentijdse verlaging van de renteopslag mogelijk, zowel na aflossen als bij een hogere woningwaarde.

Obvion heeft dan wel de meest recente WOZ-beschikking of een taxatierapport nodig. Een Calcasa-waardeverklaring wordt niet geaccepteerd. 

Gebruik deze brief om verlaging aan te vragen. Opsturen kan naar:

Obvion N.V.
Postbus 3005
6401 DM Heerlen

Of mail deze naar: info@obvion.nl 

Rabobank

Bij Rabobank is tussentijdse verlaging van de renteopslag mogelijk, zowel na aflossen als bij een hogere woningwaarde. De bank heeft dan wel de meest recente WOZ-beschikking of een taxatierapport nodig. Rabobank accepteert geen waardeverklaring van Calcasa.

Log in bij de Rabobank om verlaging van de renteopslag aan te vragen.

Reaal Lekker Wonen

Reaal Lekker Wonen kijkt maandelijks of er is afgelost en of de renteopslag hierdoor omlaag kan. Reaal Lekker Wonen past dit automatisch aan.

U kunt een hogere woningwaarde doorgeven met een WOZ-beschikking of een recent taxatierapport. Een Calcasa-waardeverklaring wordt niet geaccepteerd.  

Gebruik deze brief om verlaging aan te vragen. Opsturen kan naar:

Reaal
Postbus 274
1800 BH Alkmaar
Regiobank

Bij Regiobank is tussentijdse verlaging van de renteopslag mogelijk, zowel na aflossen als bij een hogere woningwaarde. Dit kan met de meest recente WOZ-beschikking of een taxatierapport. Regiobank accepteert de WOZ-beschikking alleen wanneer de lening niet meer is dan 75 % van de WOZ-waarde. Een Calcasa-waardeverklaring wordt niet geaccepteerd. 

Gebruik deze brief om verlaging aan te vragen. Opsturen kan naar:

Regiobank
Service Center Operations Hypotheken
Antwoordnummer 923
3500 VB Utrecht

Of mail deze naar osdhypotheken@regiobank.nl

SNS

Bij SNS is tussentijdse verlaging van de renteopslag mogelijk, zowel na aflossen als bij een hogere woningwaarde. De bank heeft dan wel de meest recente WOZ-beschikking of een taxatierapport nodig.

SNS accepteert de WOZ-beschikking alleen wanneer de lening niet meer is dan 75% van de WOZ-waarde. De bank accepteert geen Calcasa-waardeverklaring. 

Gebruik dit formulier om verlaging aan te vragen. Opsturen kan naar:

SNS
Service Center Hypotheken
Antwoordnummer 923
3500 VB Utrecht

Of mail naar: schypbackoffice@sns.nl

Syntrus

Bij Syntrus is tussentijdse verlaging van de renteopslag mogelijk, zowel na aflossen als bij een hogere woningwaarde. Syntrus heeft dan wel de meest recente WOZ-beschikking of een taxatierapport nodig. Een Calcasa-waardeverklaring wordt niet geaccepteerd. 

Gebruik deze brief om verlaging aan te vragen. Mail de brief naar whb@achmeavastgoed.nl. Syntrus is alleen aan te schrijven via e-mail.

Triodos

Bij Triodos is tussentijdse verlaging van de renteopslag mogelijk, zowel na aflossen als bij een hogere woningwaarde. Triodos heeft dan wel een taxatierapport nodig. Triodos accepteert geen WOZ-beschikking of Calcasa-rapport. 

Gebruik deze brief om verlaging aan te vragen. Opsturen kan naar: 

Triodos Bank Nederland
Postbus 55
3700 AB Zeist

Van Lanschot

Bij van Lanschot is tussentijdse verlaging van de renteopslag mogelijk, zowel na aflossen als bij een hogere woningwaarde. Van Lanschot heeft dan wel een taxatierapport nodig. Van Lanschot accepteert geen WOZ-beschikking of Calcasa-rapport.
Gebruik deze brief om verlaging aan te vragen. Opsturen kan naar:
Van Lanschot Hypotheken
Antwoordnummer 289
5200 VB ’s-Hertogenbosch
Of mail de brief naar: vanlanschot@vanlanschot.com

Venn

Venn kijkt maandelijks of er is afgelost en of de renteopslag hierdoor omlaag kan. Venn past dit automatisch aan.

Ook bij een hogere woningwaarde is het mogelijk de renteopslag tussentijds te verlagen. Venn heeft dan wel een taxatierapport nodig. Een WOZ-beschikking of Calcasa-waardeverklaring wordt niet geaccepteerd. 

Gebruik deze brief om verlaging aan te vragen. Mail de brief naar info@stater.nl. Venn is namelijk alleen aan te schrijven via e-mail.

Westland Utrecht Bank

Bij Westland Utrecht Bank is tussentijdse verlaging van de renteopslag mogelijk, zowel na aflossen als bij een hogere woningwaarde. Dit kan met een taxatierapport. De bank accepteert geen WOZ-beschikking of Calcasa-waardeverklaring.

Gebruik deze brief om verlaging aan te vragen. Opsturen kan naar:

Westland Utrecht Bank
Postbus 1211
3800 BE Amersfoort

Of mail naar: westlandutrechtbank@stater.nl

Woonfonds

Bij Woonfonds is tussentijdse verlaging van de renteopslag mogelijk, zowel na aflossen als bij een hogere woningwaarde. Dit kan met de meest recente WOZ-beschikking of een taxatierapport. Woonfonds accepteert geen Calcasa-waardeverklaring.

Verlaging aanvragen kan via de website van Woonfonds.

logoWebsitevhjaar

Wij zijn genomineerd voor website van het jaar 2018. Stem ook!

Stem nu!
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.