Overstappen van energieleverancier; zo werkt het

Bij een overstap naar een nieuwe energieleverancier zorgt de nieuwe leverancier ervoor dat uw huidige contract wordt opgezegd en dat het nieuwe contract start. Anders dan men vaak denkt, levert een energieleverancier dus niet de stroom en gas naar uw huis. Dat doet de netbeheerder. U komt bij een overstap dus nooit zonder stroom of gas te zitten. Het is enkel een administratieve handeling.

Vast contract of contract voor onbepaalde tijd

Heeft u een vast contract bij uw huidige leverancier? Dan wordt uw overstap geregeld aan het einde van uw huidige contractperiode. Bij een contract voor onbepaalde tijd geldt een opzegtermijn van één maand. Uw nieuwe contract gaat in dit geval dus snel in.

De eindafrekening

Uw huidige leverancier maakt aan het einde van de contractperiode een eindafrekening op. Dit is de laatste factuur die hij bij u in rekening brengt. In de eindafrekening wordt de door u verbruikte energie verrekend met de reeds betaalde termijnbedragen. Een termijnbedrag is altijd een voorschot. In het geval dat u minder energie heeft verbruikt dan waar u voor heeft betaald, krijgt u geld terug van de leverancier. Heeft u meer verbruikt dan waarvoor u heeft betaald, dan wordt het verschuldigde bedrag alsnog bij u in rekening gebracht. Vanaf de eerste maand van uw nieuwe energiecontract brengt de nieuwe leverancier het termijnbedrag maandelijks bij u in rekening.

Makkelijk overstappen met de Collectieve Inkoop Energie

Met onze Collectieve Inkoop Energie stapt u makkelijk over naar een andere energieleverancier. Schrijf u vrijblijvend in en ontvang een persoonlijk aanbod met scherpe tarieven voor gas en elektriciteit. U beslist zelf of u daar op in gaat of niet.

Minder verbruiken

Minder verbruiken
Door ander gedrag kunt u honderden euro's aan stroom en gas besparen. Alleen al de deuren goed dicht doen kan € 190 schelen. Bespaartipskeyboard_arrow_right

Isoleren

Isoleren
Een lagere energierekening begint bij het binnenhouden van de warmte. Meer over isolerenkeyboard_arrow_right

Community

Community
Lees hoe andere woningbezitters energie besparen, lees blogs van deskundigen en deel wat u bezighoudt op het gebied van energie. Praat meekeyboard_arrow_right