Overstappen van energieleverancier; zo werkt het

Bij een overstap naar een nieuwe energieleverancier zorgt de nieuwe leverancier ervoor dat je huidige contract wordt opgezegd en dat het nieuwe contract start. Anders dan men vaak denkt, levert een energieleverancier dus niet de stroom en gas naar je huis. Dat doet de netbeheerder. Je komt bij een overstap dus nooit zonder stroom of gas te zitten. Het is enkel een administratieve handeling.

Vast contract of contract voor onbepaalde tijd

Heb je een vast contract bij je huidige leverancier? Dan wordt je overstap geregeld aan het einde van je huidige contractperiode. Bij een contract voor onbepaalde tijd geldt een opzegtermijn van één maand. Je nieuwe contract gaat in dit geval dus snel in.

De eindafrekening

Je huidige leverancier maakt aan het einde van de contractperiode een eindafrekening op. Dit is de laatste factuur die hij bij jou in rekening brengt. In de eindafrekening wordt de door jou verbruikte energie verrekend met de reeds betaalde termijnbedragen. Een termijnbedrag is altijd een voorschot. In het geval dat je minder energie hebt verbruikt dan waar je voor hebt betaald, krijg je geld terug van de leverancier. Heb je meer verbruikt dan waarvoor je hebt betaald, dan wordt het verschuldigde bedrag alsnog bij je in rekening gebracht. Vanaf de eerste maand van je nieuwe energiecontract brengt de nieuwe leverancier het termijnbedrag maandelijks bij je in rekening.

Makkelijk overstappen met de Collectieve Inkoop Energie

Met onze Collectieve Inkoop Energie stap je makkelijk over naar een andere energieleverancier. Schrijf je vrijblijvend in en ontvang een persoonlijk aanbod met scherpe tarieven voor gas en elektriciteit. Je beslist zelf of je daarop ingaat of niet.

Minder verbruiken

Minder verbruiken
Door ander gedrag kun je honderden euro's aan stroom en gas besparen. Alleen al de deuren goed dicht doen kan € 190 schelen. Bespaartipskeyboard_arrow_right

Isoleren

Isoleren
Een lagere energierekening begint bij het binnenhouden van de warmte. Meer over isolerenkeyboard_arrow_right

Community

Community
Lees hoe andere woningbezitters hun woning verduurzamen, stel vragen en deel je eigen ervaringen. Praat meekeyboard_arrow_right
;