Wie kan geld besparen door over te stappen?

Overstappen is altijd rendabel, voor iedereen. Misschien levert het niet ieder jaar de honderden euro’s besparing op waarmee geadverteerd wordt, maar u bent er zeker van dat u niet te veel betaalt.

Sleeper: betaalt de hoofdprijs

In de regel sluit u een contract af voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld een, drie of vijf jaar. U profiteert vaak van actietarieven gedurende de looptijd. Als u aan het einde van de contractperiode niet kiest voor een nieuw contract, wordt u automatisch overgezet naar een contract voor onbepaalde tijd. Dit zijn vaak dure contracten met hoge tarieven voor gas en elektriciteit. De mensen die op deze contractvorm terecht komen worden in de energiebranche ‘sleepers’ genoemd. Aan deze mensen verdienen energieleveranciers veel geld. 

Bent u een sleeper? Dan kan overstappen naar een ander energiecontract een flinke besparing opleveren. U kunt het contract voor onbepaalde tijd makkelijk maandelijks opzeggen zonder dat u een boete moet betalen.

Switcher: voorkomt dat hij te veel betaalt

Stapt u aan het einde van de contractperiode altijd over? Dan blijft u profiteren van actietarieven en voorkomt u dat u te veel betaalt. Deze mensen worden ‘switchers’ genoemd. Of u met een nieuw energiecontract goedkoper uit bent dan de voorgaande contractperiode is niet zeker. Dit is afhankelijk van de markt.

Inkoopprijzen voor gas en elektriciteit wijzigen regelmatig. Daarnaast wordt er ieder jaar een nieuw belastingtarief vanuit de overheid bepaalt, waar alle energieleveranciers zich aan moeten houden. Dit tarief stijgt de afgelopen jaren.

Vrijblijvend aanbod scherp energiecontract

Wilt u vrijblijvend een aanbod ontvangen voor een nieuw energiecontract met scherpe prijzen voor gas en elektriciteit? Schrijf u dan vrijblijvend in voor onze Collectieve Inkoop Energie. Al ruim 600.000 huishoudens zijn via ons overgestapt.

Minder verbruiken

Minder verbruiken
Door ander gedrag kunt u honderden euro's aan stroom en gas besparen. Alleen al de deuren goed dicht doen kan € 190 schelen. Bespaartipskeyboard_arrow_right

Isoleren

Isoleren
Een lagere energierekening begint bij het binnenhouden van de warmte. Meer over isolerenkeyboard_arrow_right

Community

Community
Lees hoe andere woningbezitters energie besparen, lees blogs van deskundigen en deel wat u bezighoudt op het gebied van energie. Praat meekeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.