Slimme Energie Service

De Slimme Energie Service is een proef van Vereniging Eigen Huis, energieleverancier Qurrent en netbeheerder Liander. Huishoudens die meedoen, krijgen tegen inkoopprijs gas en groene stroom. Deelnemers besparen door de Slimme Energie Service honderden euro's per jaar.

Een kleine groep leden van Vereniging Eigen Huis probeert nu de Slimme Energie Service uit. De proef wordt uitgebreid totdat in de zomer van 2016 300 mensen meedoen. Daarna wordt deze geëvalueerd en bij succes kunnen meer huishoudens meedoen.

Hoe werkt het?

De gas- en stroomprijzen op de energiemarkt variëren gedurende de dag. Nu kunnen alleen grootverbruikers hiervan profiteren, huishoudens niet. De Slimme Energie Service brengt daar verandering in. 

Slimme energieleverancier

Tijdens de proef sluiten deelnemers een slimme metercontract af bij Qurrent. Ze ontvangen energie tegen inkoopprijs en betalen Qurrent een vast servicebedrag. Een gemiddeld huishouden bespaart zo ongeveer € 300 per jaar. Huishoudens kunnen met een app zien wanneer de energieprijzen laag zijn, of juist hoog. Wie rekening houdt met deze prijsschommelingen - doe de was als de stroomprijs laag is - bespaart enkele tientjes extra per jaar op de energierekening. 

Slimme metercontract

Deelnemers mogen zelf bepalen hoe zij hun energieverbruik afrekenen. Ze kunnen een maandelijks voorschotbedrag betalen of achteraf betalen voor hun werkelijke verbruik. In dat geval is de energierekening in de winter hoger en in de zomer lager. 

Slimme meter

Een slimme meter is een digitale energiemeter waarmee de netbeheerder de meterstanden op afstand kan aflezen. Deze meter is nodig tijdens de proef, omdat de app van Qurrent hieraan is gekoppeld. 

Toekomst

Steeds meer apparaten in huis worden slim. In de toekomst kunnen apparaten binnen een vastgestelde periode automatisch inschakelen  als de stroomprijs laag is. Ook brengen meer bedrijven een thuisaccu op de markt, waarin huishoudens zelf opgewekte zonnestroom kunnen opslaan. Wie weet wanneer de stroomprijs hoog is, kan dan zijn opgeslagen stroom gebruiken of juist verkopen aan het net. Op die manier besparen huishoudens nog meer geld en energie.

Meedoen?

Wilt u meedoen aan of op de hoogte gehouden worden over de Slimme Energie Service? Geef dan uw gegevens door aan Vereniging Eigen Huis. 

Houd me op de hoogte

 

 

Met uw slimme meter naar nul

Gas en groene stroom tegen inkoopsprijs. Het lijkt nu nog toekomstmuziek, maar wellicht wordt dit binnenkort werkelijkheid. Vereniging Eigen Huis startte een proef: Slimme Energie Service.

Slimme Energie Service