Energiemanagers vergelijken

Een energiemanager geeft inzicht in gas- en elektriciteitsgebruik. Met de introductie van de slimme meter is het aanbod van energiemanagers sterk gestegen. Welke past het best bij uw situatie? Kom er snel en gemakkelijk achter met onze Energiemanagervergelijker.

Waarom een energiemanager?

Hoe meer gegevens van een energiemanager, hoe meer inzicht in uw verbruik. Zo weet u wat teveel energie (en dus teveel geld) kost en waar u kunt besparen.

Hoe werkt een energiemanager?

Energiemanagers zijn er in verschillende vormen:

  • Een app, website of computerprogramma. Uw verbruiksgegevens worden binnengehaald via het web.
  • Een apparaatje dat de gegevens rechtstreeks binnenhaalt van de slimme, analoge of digitale meter. Het apparaatje kan gekoppeld worden aan een display of aan een computer, tablet of smartphone.

In onze Energiemanagervergelijker kunt u verschillende wensen aangeven. Er zijn bijvoorbeeld energiemanagers die ook waterverbruik meten, die uit te breiden zijn met een thermostaatfunctie of die het energieverbruik van afzonderlijke apparaten registreren.

Privacy 

En in hoeverre vindt u privacy belangrijk? Blijven uw gegevens bijvoorbeeld in huis of worden ze via het web verstuurd? In de Energiemanagervergelijker kunt u 'slotjes' aanvinken. Bij het bepalen van het aantal slotjes houden wij rekening met 5 factoren:

  • Of er privacyvoorwaarden zijn of niet
  • Of u commerciële e-mails ontvangt
  • Of derden uw verbruiksgegevens kunnen opvragen
  • Of uw verbruiksgegevens in huis blijven of via het web worden verstuurd
  • Of het binnenhalen van de verbruiksgegevens stopt zodra u opzegt

Privacyvoorwaarden verschillen per leverancier. U kunt de inhoud van de voorwaarden in de vergelijker nalezen.

De Energiemanagervergelijker geeft de situatie weer op 1 december 2016.

Start de Energiemanagervergelijker

 

Disclaimer: Vereniging Eigen huis kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de gegevens die getoond worden met de Energiemanagervergelijker. Wij selecteren verwijzingen naar andere websites zorgvuldig. De inhoud van die websites valt echter niet onder onze verantwoordelijkheid. De productinformatie op deze website is gebaseerd op aangeleverde informatie van de producenten van de energieverbruiksmanagers. Voor vragen (en klachten) kunt u terecht bij de desbetreffende leverancier(s).

 

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid