Feenstra logoInspectie en onderhoud

Een goed onderhouden cv-ketel laat u minder snel in de steek, is veilig, werkt zuiniger, en gaat langer mee. Met een onderhoudscontract van Feenstra wordt uw cv-ketel om het jaar gecontroleerd, schoongemaakt en afgesteld. 

Als u een onderhoudscontract heeft bij Feenstra, wordt de inspectie en het onderhoud van uw cv-ketel uitgevoerd door een  monteur van Feenstra. Feenstra is een erkend onderhouds- en installatiebedrijf met ruim 800 monteurs in dienst. 

Wat houdt een onderhoudsbeurt in?

Iedere twee jaar laat Feenstra u weten dat het weer tijd is voor een onderhoudsbeurt. De monteur van Feenstra komt op afspraak bij u langs. Hij maakt uw cv-ketel schoon, controleert de veiligheid, vervangt eventueel onderdelen en stelt de ketel opnieuw af.

Ketel-inspectie vóór afsluiten onderhoudscontract

Voordat het abonnement ingaat controleert onze monteur uw ketel op veiligheid, werking en staat van onderhoud van uw ketel. Feenstra neemt telefonisch contact met u op voor het maken van de afspraak en plannen deze zo spoedig mogelijk in.  Deze inspectie kost € 49,50. Voor eventuele extra reparatiekosten krijgt u eerst een offerte. Is uw cv-ketel goedgekeurd, dan kunt u een Service en Onderhoudscontract of een WarmteGarantiecontract afsluiten. 

Wat kan er zonder onderhoud kapot gaan aan de cv-ketel?

Laatste controle van uw cv-ketelMogelijke storingen
 1 of 2 jaar geledenNormaal gesproken geen storingen.
 3 of 4 jaar geledenVervuilde warmtewisselaar.
Storingen, meer gasverbruik en hogere energierekening
 5 of 6 jaar geledenDefecte automatische ontluchter.
Lekkage, verroeste onderdelen. Hoge reparatiekosten.
 7 of 8 jaar geledenVervuilde ventilator en luchtdrukschakelaar.
Meer kans op storingen.
Meer gasverbruik en hogere energierekening.
 9 jaar geleden of langerStoringen aan elektronische gedeelte van de cv-ketel.
Cv-ketel werkt slecht of helemaal niet meer.