Feenstra logoInspectie en onderhoud

Een goed onderhouden cv-ketel laat u minder snel in de steek, is veilig, werkt zuiniger, en gaat langer mee. Met een onderhoudscontract van Feenstra wordt uw cv-ketel om het jaar gecontroleerd, schoongemaakt en afgesteld. 

Als u een onderhoudscontract heeft bij Feenstra, wordt de inspectie en het onderhoud van uw cv-ketel uitgevoerd door een  monteur van Feenstra. Feenstra is een erkend onderhouds- en installatiebedrijf met ruim 800 monteurs in dienst. 

Wat houdt een onderhoudsbeurt in?

Iedere twee jaar laat Feenstra u weten dat het weer tijd is voor een onderhoudsbeurt. De monteur van Feenstra komt op afspraak bij u langs. Hij maakt uw cv-ketel schoon, controleert de veiligheid, vervangt eventueel onderdelen en stelt de ketel opnieuw af.

Ketel-inspectie vóór afsluiten onderhoudscontract

Voordat het abonnement ingaat controleert onze monteur uw ketel op veiligheid, werking en staat van onderhoud van uw ketel en voert hij meteen het eerste onderhoud uit. Feenstra neemt telefonisch contact met u op voor het maken van de afspraak en plannen deze zo spoedig mogelijk in.  Deze inspectie kost € 49,50. Voor eventuele extra reparatiekosten krijgt u eerst een offerte. Is uw cv-ketel goedgekeurd, dan kunt u een Service en Onderhoudscontract of een WarmteGarantiecontract afsluiten. 

Wat kan er zonder onderhoud kapot gaan aan de cv-ketel?

Laatste controle van uw cv-ketel
Mogelijke storingen
1 of 2 jaar geledenNormaal gesproken geen storingen
3 of 4 jaar geledenVervuilde warmtewisselaar
Storingen, meer gasverbruik en hogere energierekening
5 of 6 jaar geledenDefecte automatische ontluchter
Lekkage, verroeste onderdelen, hoge reparatiekosten
7 of 8 jaar geledenVervuilde ventilator en luchtdrukschakelaar
Meer kans op storingen
Meer gasverbruik en hogere energierekening
9 jaar geleden of langerStoringen aan elektronische gedeelte van de cv-ketel
Cv-ketel werkt slecht of helemaal niet meer