Veelgestelde vragen over dienstverlening Vereniging Eigen Huis

1. Wat kan ik met de uitkomsten van de quickscan?

De quickscan geeft een globale inschatting of en hoe u optimaal kunt profiteren van de lage rente. U krijgt een indicatie of oversluiten of rentemiddeling voor u het beste is. Het kan ook voorkomen dat geen van beide een optie voor u is.

2. Wat kan ik met de uitkomsten van de besparingscheck?

De besparingscheck geeft een eerste indicatie van u maandlasten na oversluiten of rentemiddeling.

Wilt u weten wat u werkelijk kunt besparen of andere mogelijkheden bespreken, laat dan de adviseurs van Vereniging Eigen Huis hypotheekcheck doen. 

3. Wat houdt de hypotheekcheck in?

Voor € 50 maken onze hypotheekadviseurs voor u een persoonlijk rapport. Hierin staan de mogelijkheden om uw hypotheek over te sluiten en te besparen op uw maandlasten. De berekeningen in het rapport zijn gebaseerd op de door u opgevraagde boeterente. 

Naast dit rapport kunt u een telefonische toelichting krijgen van ongeveer een kwartier. De adviseur bespreekt dan met u de belangrijkste conclusies en eventuele vervolgstappen. Uiteraard kunt u ook aanvullende vragen stellen.

Sluit u uw hypotheek vervolgens via Vereniging Eigen Huis over, dan worden de kosten voor de hypotheekcheck in mindering gebracht.

Hypotheekcheck

4. Waarom kost de hypotheekcheck € 50?

Dit is de vergoeding voor de tijd die de hypotheekadviseur van Vereniging Eigen Huis besteedt aan het rapport en de telefonische toelichting. U bent dan verzekerd van onafhankelijk advies van onze ervaren en deskundige hypotheekadviseurs. Sluit u uw hypotheek via Vereniging Eigen Huis ook daadwerkelijk over, dan worden de kosten voor de hypotheekcheck in mindering gebracht.

Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.