Veelgestelde vragen over dienstverlening Vereniging Eigen Huis

1. Wat kan ik met de uitkomsten van de quickscan?

De quickscan geeft een globale inschatting of en hoe je optimaal kunt profiteren van de lage rente. Je krijgt een indicatie of oversluiten of rentemiddeling voor jou het beste is. Het kan ook voorkomen dat geen van beide een optie voor je is.

2. Wat kan ik met de uitkomsten van de besparingscheck?

De besparingscheck geeft een eerste indicatie van je maandlasten na oversluiten of rentemiddeling.

Wil je weten wat je werkelijk kunt besparen of andere mogelijkheden bespreken, laat dan de adviseurs van Vereniging Eigen Huis hypotheekcheck doen. 

3. Wat houdt de hypotheekcheck in?

Voor € 50 maken onze hypotheekadviseurs voor je een persoonlijk rapport. Hierin staan de mogelijkheden om je hypotheek over te sluiten en te besparen op je maandlasten. De berekeningen in het rapport zijn gebaseerd op de door jou opgevraagde boeterente. 

Naast dit rapport kun je een telefonische toelichting krijgen van ongeveer een kwartier. De adviseur bespreekt dan met jou de belangrijkste conclusies en eventuele vervolgstappen. Uiteraard kun je ook aanvullende vragen stellen.

Sluit je jouw hypotheek vervolgens via Vereniging Eigen Huis over, dan worden de kosten voor de hypotheekcheck in mindering gebracht.

Hypotheekcheck

4. Waarom kost de hypotheekcheck € 50?

Dit is de vergoeding voor de tijd die de hypotheekadviseur van Vereniging Eigen Huis besteedt aan het rapport en de telefonische toelichting. Je bent dan verzekerd van onafhankelijk advies van onze ervaren en deskundige hypotheekadviseurs. Sluit je jouw hypotheek via Vereniging Eigen Huis ook daadwerkelijk over, dan worden de kosten voor de hypotheekcheck in mindering gebracht.