De Hypotheek Overstap Service maakt overstappen eenvoudig

Het einde van de rentevaste periode is een goed moment om te kijken of uw hypotheek misschien voordeliger kan. Niet alleen voor het verlagen van uw huidige maandlasten, maar ook omdat de einddatum van uw hypotheek steeds dichterbij komt. En de vraag is of u de verplichte aflossing die veel banken na dertig jaar vragen, in uw toekomstige situatie wel kunt betalen. Toch kiezen veel mensen ervoor om het rentevoorstel van de huidige hypotheekverstrekker te tekenen. Zonde, want dat is lang niet altijd de meest gunstige optie.

Snel en eenvoudig

Om overstappen aan het einde van de rentevaste periode makkelijker te maken, introduceert MUNT Hypotheken, de Simpel Overstap Service. Snel, eenvoudig en tegen een aantrekkelijk tarief. Zo weet u zeker dat u de komende jaren niet onnodig teveel betaalt voor uw hypotheek. De Hypotheek Overstap Service kan via Eigen Huis Hypotheekadvies worden geregeld. Bekijk hier de actuele rentes.

Direct aanvragen

Deze service is een manier om snel en eenvoudig over te stappen. U dient zich hierbij te realiseren dat overstappen naar MUNT Hypotheken weliswaar een verbetering kan zijn ten opzichte van het aanbod van uw huidige geldverstrekker, maar dat er misschien wel andere geldverstrekkers zijn die een passender aanbod kunnen bieden dan MUNT hypotheken. Eigen Huis Hypotheekadvies vergelijkt bij deze service niet de andere aanbieders (execution only). Wilt u wel dat er een vergelijking wordt gemaakt van alle aanbieders? Doe dan eerst onze besparingscheck en zie of u door het oversluiten van uw hypotheek mogelijk op uw maandelijkse hypotheeklasten kan besparen. Daarna kunt u een afspraak maken met een hypotheekadviseur. 

Voor wie?

Loopt uw rentevaste periode binnenkort af en voldoet u aan de volgende voorwaarden? Dan is de Hypotheek Overstap Service iets voor u.

  • Uw hypotheek is aflossingsvrij, annuïtair of lineair
  • De hypotheek is zonder NHG
  • U blijft wonen in de woning
  • De huidige hypotheek loopt al minimaal 5 jaar
  • U wilt niet een verbouwing o.i.d. meefinancieren in uw hypotheek *
  • De hypotheek bedraagt minimaal € 75.000

*U kunt uw hypotheek wel verhogen voor de kosten voor notaris- en taxatie, afsluit- en/of advieskosten.

Hoe werkt het?

Wilt u gebruik maken van de Hypotheek Overstap Service? Vul dan het contactformulier in. Een medewerker van Eigen Huis Hypotheekadvies neemt vervolgens contact met u op om een telefonische of een beeldbellen afspraak te maken en bespreekt met u de volgende stappen. 

Wat zijn de kosten?

Wij bieden de Hypotheek Overstap Service aan voor een vast bedrag van € 975. Voor dat bedrag regelen wij de overstap. Dit is mogelijk omdat er geen advies gegeven wordt en MUNT heel weinig documenten van u wilt ontvangen. Er is geen werkgeversverklaring nodig, maar uitsluitend een UWV overzicht of een pensioenoverzicht afhankelijk van uw leeftijd. 

Overige kosten waar u rekening mee moet houden zijn notariskosten. Een taxatie is niet nodig als de hypotheek minder is dan 80% van de marktwaarde van uw woning. En als lid van Vereniging Eigen Huis kunt u bij Nationale Notaris terecht tegen het aantrekkelijke tarief van € 640.

Dus wilt u ook niet teveel betalen voor uw hypotheek, een nieuwe termijn van de hypotheek aangaan en geen onzekerheid hebben in de toekomst? Kies dan voor de Hypotheek Overstap Service.

Sta ook sterker met bijna 750.000 leden. Word lid