Simpel Overstap Hypotheek van MUNT 

Heeft u geen behoefte aan een vergelijking van andere aanbieders en wilt u snel, eenvoudig en tegen een aantrekkelijk tarief overstappen? Dan kunt u kiezen voor de Simpel Overstap Hypotheek van MUNT Hypotheken. Dit is de eerste hypotheek van Nederland waarvoor geen werkgeversverklaring, loonstrook en taxatierapport meer nodig is en die MUNT Hypotheken speciaal voor overstappers heeft ontwikkeld. Wij hebben dit product positief beoordeeld en kan via Eigen Huis Hypotheekadvies worden geregeld. 

Let op: U dient zich bij de keuze voor de Simpel Overstap Hypotheek van MUNT te realiseren dat overstappen naar MUNT Hypotheken weliswaar een verbetering kan zijn ten opzichte van het aanbod van uw huidige geldverstrekker, maar dat er misschien wel andere geldverstrekkers zijn die een passender aanbod kunnen bieden dan MUNT hypotheken. Eigen Huis Hypotheekadvies vergelijkt bij deze service geen andere aanbieders. 

Aanvraagformulier

Voor wie is de Simpel Overstap Hypotheek?

  • Uw hypotheek is aflossingsvrij, annuïtair of lineair
  • De hypotheek is zonder NHG
  • U blijft wonen in de woning
  • De huidige hypotheek loopt al minimaal 5 jaar
  • U wilt niet extra lenen voor bijvoorbeeld een verbouwing of het meefinancieren boeterente*
  • De hypotheek bedraagt minimaal € 75.000
  • Het inkomen moet uit loondienst of pensioen komen

*U kunt uw hypotheek wel verhogen voor de kosten voor notaris- en taxatie, afsluit- en/of advieskosten.

Interesse? 

Wilt u gebruik maken van de Simpel Overstap Hypotheek van MUNT?  Vul dan het contactformulier in. Een medewerker van Eigen Huis Hypotheekadvies neemt vervolgens contact met u op om een telefonische of een beeldbellen afspraak te maken en bespreekt met u de volgende stappen. 

Wat zijn de kosten?

Wij bieden de Simpel Overstap Hypotheek van MUNT aan voor een vast bedrag van € 975. Voor dat bedrag regelen wij de overstap. Dit is mogelijk omdat er geen advies gegeven wordt en MUNT heel weinig documenten van u wilt ontvangen. Er is geen werkgeversverklaring nodig, maar uitsluitend een UWV overzicht of een pensioenoverzicht afhankelijk van uw leeftijd. 

Overige kosten waar u rekening mee moet houden zijn notariskosten en taxatiekosten. Als lid van Vereniging Eigen Huis kunt u voor de hypotheekakte bij Nationale Notaris terecht tegen het aantrekkelijke tarief van € 640 en voor een taxatie bij NTS voor € 349,95. Een taxatie is niet nodig als de hypotheek minder is dan 90% van de marktwaarde van uw woning.

Boeterente bij oversluiten

Naar bovenstaande kosten kan het zijn dat u boeterente verschuldigd bent. Als u uw hypotheek oversluit, beëindigt u namelijk uw hypotheekovereenkomst met uw huidige hypotheekverstrekker eerder dan afgesproken. Het kan zijn dat u hiervoor een boeterente betaalt. Deze boeterente kunt u bij de Simpel Overstap Hypotheek niet meefinancieren in de nieuwe hypotheek en moet u uit eigen middelen betalen. Als u rentevasteperiode afloopt, betaalt u meestal geen boeterente. 

logoWebsitevhjaar

Wij zijn genomineerd voor website van het jaar 2018. Stem ook!

Stem nu!
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.