Bouwkundige keuring in Assen

Regio Drenthe

Ga je een woning kopen in Assen of omgeving? Kies dan voor de Bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen Huis en krijg meer inzicht in de staat van een woning. Zo voorkom je verrassingen en weet je wat je koopt. Al onze bouwkundigen zijn onafhankelijk en gecertificeerd en weten wat er speelt in de buurt. 
  • Kennis van de markt in Assen en omgeving
  • Onafhankelijk en professioneel
  • Jouw belangen staan voorop
  • 96 % is tevreden over onze keuringen
  • Van keuring tot juridisch advies: je krijgt een totaalpakket

Sta sterker met onze bouwkundige keuring in Assen

Bij een bouwkundige keuring maken we onderscheid tussen een bestaand huis en een nieuwbouwwoning. Ga je een bestaand huis in Assen kopen, dan is het verstandig om een Bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen Huis te laten uitvoeren. Met deze bouwkundige keuring weet je wat je koopt. Je krijgt inzicht in de bouwkundige staat van de woning en eventueel achterstallig onderhoud. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. 

Bij nieuwbouw adviseren we je om een bouwkundige in te schakelen voor een Opleveringskeuring. De oplevering is bij nieuwbouw namelijk een belangrijk juridisch moment. Onze bouwkundige inspecteert de woning op bouwkundige gebreken en komt op voor je belangen. Dit zorgt voor een sterkere positie tegenover de aannemer. 

Kosten van onze bouwkundige keuringen in Assen e.o.

Zo werkt een bouwkundige keuring van Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Waarom onze bouwkundige keuring

  • De berekening van de kosten voor een bouwkundige keuring gaat per m3. Hoe groter het huis, hoe meer tijd onze bouwkundige nodig heeft om alles grondig te checken.
  • Onze bouwkundigen zijn onafhankelijk en komen op voor jouw belangen. Heb je het idee dat de bouwer van je nieuwbouwwoning zich niet aan de afspraken heeft gehouden, neem dan alle relevante documenten mee naar de opleveringskeuring. Denk bijvoorbeeld aan de bouwtekeningen en de lijst met meer- en minderwerk. De bouwkundige kan deze punten dan meenemen in het keuringsrapport.
  • Al onze bouwkundigen krijgen een gedegen opleiding en worden regelmatig gecontroleerd. Op deze manier waarborgen we de kwaliteit van onze keuringen.
vereniging eigen huis

Onze bouwkundigen zijn onafhankelijk en staan aan jouw kant. Ze zijn op de hoogte van de regelgeving in de bouw en beschikken over (regionale) bouwkundige kennis.

 

Ons bouwkundig rapport voldoet aan NHG

Is de Bouwkundige keuring in Assen achter de rug, dan ontvang je binnen 48 uur een uitgebreid bouwkundig rapport. Dit rapport voldoet aan de voorwaarden van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). In dit rapport vind je onder andere informatie over de kosten voor het in goede staat brengen van de woning. Ook kosten voor het verbeteren van de woning, zoals isoleren of energiezuiniger maken van de woning, worden in dit rapport opgenomen. De informatie in dit bouwkundig rapport kun je gebruiken bij de onderhandelingen over de prijs van de woning.
Laatst had ik op een vrijdag een opleveringskeuring. De koper was een jonge vent die dolblij was met zijn nieuwe woning. Hij moest de maandag erop zijn oude huis verlaten en wilde daarom direct aan de slag. Maar het huis was een bende: bouwafval, volle vuilniszakken, koffiebekertjes, niets was opgeruimd. Mijn eerste reactie was: zo kan de woning niet worden opgeleverd. Maar ik zag de teleurstelling bij de koper. Dus deed ik de keuring, maar ik regelde dat de bouwer voor het weekend nog een schoonmaakploeg door het huis liet gaan.
Bob van Dinten, bouwkundige (Eigen Huis Magazine, jrg. 45 april 2018)

Bouwkundige keuring in Assen of omgeving

Wil je meer weten over de Bouwtechnische keuring of de Opleveringskeuring van Vereniging Eigen Huis? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Bel ons op: 033 450 77 50                      

Openingstijden:
Ma - do 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 16.30 uur

Laat je terugbellen voor een Bouwtechnische keuring of een Opleveringskeuring.

Eigen Huis Bouwkundige Keuring Drenthe, Overcingellaan 17, 9401 LA Assen. Onze bouwkundige keuringen in Assen en omgeving (regio Drenthe) worden uitgevoerd door zelfstandige bouwkundigen die zijn aangesloten bij Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis.

Boek een Bouwtechnische keuring     Boek een Opleveringskeuring