Bouwkundige keuring in Eindhoven

Regio Brabant-Zuidoost

Ben je op zoek naar een bouwkundige keuring in Eindhoven of omgeving? Met een Bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen Huis krijg je meer inzicht in de staat van een woning. Onze onafhankelijke en gecertificeerde bouwkundigen weten wat er in de buurt speelt. Zij inspecteren de woning en komen op voor je belangen.
  • Kennis van de markt in Eindhoven en omgeving
  • Onafhankelijk en professioneel
  • Jouw belangen staan voorop
  • 96% is tevreden over onze keuringen
  • Van keuring tot juridisch advies: je krijgt een totaalpakket

Sta sterk met onze bouwkundige keuring in Eindhoven

Bij een bouwkundige keuring maken we onderscheid tussen een bestaand huis en een nieuwbouwwoning. Ga je een bestaand huis in Eindhoven kopen, dan is het verstandig een Bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen Huis te laten uitvoeren. Met deze bouwkundige keuring weet je wat je koopt. Je krijgt inzicht in de bouwkundige staat van de woning en in eventueel achterstallig onderhoud. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. 

Bij nieuwbouw adviseren we je om een bouwkundige in te schakelen voor een Opleveringskeuring. De oplevering is bij nieuwbouw namelijk een belangrijk juridisch moment. Onze bouwkundige inspecteert de woning op bouwkundige gebreken en komt op voor je belangen. Dit zorgt voor een sterkere positie tegenover de aannemer. 

Kosten van onze bouwkundige keuringen in Eindhoven e.o.

Zo werkt een bouwkundige keuring van Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Waarom onze bouwkundige keuring

  • Onze bouwkundige kijkt ook naar de staat van het onderhoud van het huis en wat het kost om achterstallig onderhoud aan te pakken. Zo weet je waar je aan toe bent voordat je het huis koopt. 
  • Onze Opleveringskeuring duurt ongeveer twee uur. Zo heeft de bouwkundige genoeg tijd om de woning grondig te controleren.    
  • Soms is een bouwkundige keuring verplicht als je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wilt afsluiten. Onze keuring voldoet aan de NHG-normen.
vereniging eigen huis

Onze bouwkundigen zijn onafhankelijk en staan aan jouw kant. Ze zijn op de hoogte van de regelgeving in de bouw en beschikken over (regionale) bouwkundige kennis.

 

Ons bouwkundig rapport voldoet aan NHG

Na de bouwkundige keuring ontvang je binnen 48 uur een uitgebreid bouwkundig rapport dat voldoet aan de voorwaarden van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). In dit rapport staan onder andere de kosten voor het in goede staat brengen van de woning. Blijkt dat de woning niet goed geïsoleerd is of dat de woning energiezuiniger kan? Dan worden deze eventuele kosten ook in het rapport opgenomen.
Bij een opleveringskeuring moet je alert blijven, want je kunt van alles tegenkomen. Denk aan afwijkingen van het bouwplan, bouwregels die worden overtreden of meerwerkopties die verkeerd of niet zijn aangebracht.
Pieter van den Hurk, bouwkundige (Eigen Huis Magazine, jrg. 45 juni 2018)

Bouwkundige keuring in Eindhoven of omgeving

Wil je meer weten over de Bouwtechnische keuring of de Opleveringskeuring van Vereniging Eigen Huis? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Bel ons op: 033 450 77 50                      

Openingstijden:
Ma - do 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 16.30 uur

Laat je terugbellen voor een Bouwtechnische keuring of een Opleveringskeuring.

Eigen Huis Bouwkundige Keuring Brabant-Zuidoost, Ukkelstraat 2, 5628 TC Eindhoven. Onze bouwkundige keuringen in Eindhoven en omgeving (regio Brabant-Zuidoost) worden uitgevoerd door zelfstandige bouwkundigen die zijn aangesloten bij Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis.

Boek een Bouwtechnische keuring     Boek een Opleveringskeuring