Bouwkundige keuring in Utrecht/Maarssen

Regio Utrecht-West

Ben je op zoek naar een bouwkundige keuring in Utrecht/Maarssen of omgeving? Met een Bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen Huis krijg je meer inzicht in de staat van een woning. Onze onafhankelijke en gecertificeerde bouwkundigen weten wat er in de buurt speelt. Zij inspecteren de woning en komen op voor je belangen.
  • Kennis van de markt in Utrecht/Maarssen en omgeving
  • Onafhankelijk en professioneel
  • Jouw belangen staan voorop
  • 96% is tevreden over onze keuringen
  • Van keuring tot juridisch advies: je krijgt een totaalpakket

Met onze bouwkundige keuring sta je sterker

Ga je een bestaand huis kopen in Utrecht/Maarssen of omgeving? Met de Bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen huis wéét je wat je koopt. Je krijgt inzicht in de bouwkundige staat van de woning en in eventueel achterstallig onderhoud. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. 

Bij nieuwbouw is de oplevering een belangrijk juridisch moment. Het is dan verstandig een bouwkundige in te schakelen voor een Opleveringskeuring. Hij inspecteert de woning en komt op voor je belangen.

Kosten van onze bouwkundige keuringen in Utrecht/Maarssen e.o.

Zo werkt een bouwkundige keuring van Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis

Waarom onze bouwkundige keuring

  • Tijdens de Bouwtechnische keuring kijken we niet alleen naar gebreken, maar ook naar de staat van het onderhoud. We vinden namelijk dat je recht hebt op een eerlijke inschatting van de kosten. Zo weet je waar je aan toe bent voordat je het huis koopt. Een schilderbeurt kan bijvoorbeeld flink in de papieren lopen.
  • Onze Opleveringskeuring duurt ongeveer twee uur. Zo heeft de bouwkundige genoeg tijd om de woning grondig te controleren.    
  • Naast een bouwkundige keuring, kun je via ons ook een notaris regelen. Leden krijgen korting bij Nationale Notaris. Handig, bijvoorbeeld als je een notaris zoekt voor de overdracht. 
vereniging eigen huis

Onze bouwkundigen zijn onafhankelijk en staan aan jouw kant. Ze zijn op de hoogte van de regelgeving in de bouw en beschikken over (regionale) bouwkundige kennis.

 

Ons bouwkundig rapport voldoet aan NHG

Is de bouwkundige keuring in Utrecht/Maarssen achter de rug, dan ontvang je binnen 48 uur een uitgebreid bouwkundig rapport. Dit rapport voldoet aan de voorwaarden van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). In dit rapport vind je onder andere informatie over de kosten voor het in goede staat brengen van de woning. Ook kosten voor het verbeteren van de woning, zoals isoleren of energiezuiniger maken van de woning, worden in dit rapport opgenomen. De informatie in dit bouwkundig rapport kun je gebruiken bij de onderhandelingen over de prijs van de woning. 
Het is verstandig de bouwtechnische keuring als ontbindende voorwaarde op te nemen in je voorlopig koopcontract. Nog beter is om de keuring te doen voordat je het voorlopig koopcontract tekent, zodat je die kunt gebruiken bij de onderhandeling over de vraagprijs. Maar dat is in deze oververhitte markt makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker in Amsterdam en Utrecht moet je snel handelen, als je een huis wilt.
Jan van den Brink, bouwkundige (Eigen Huis Magazine, jrg. 44 dec 2017/jan 2018)

Bouwkundige keuring in Utrecht/Maarssen of omgeving

Wil je meer weten over de Bouwtechnische keuring of de Opleveringskeuring van Vereniging Eigen Huis? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Bel ons op: 033 450 77 50                      

Openingstijden:
Ma - do 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 16.30 uur

Laat je terugbellen voor een Bouwtechnische keuring of een Opleveringskeuring.

Eigen Huis Bouwkundige Keuring Utrecht-West, Savannahweg 17, 3542 AW Utrecht. Onze bouwkundige keuringen in Utrecht/Maarssen en omgeving (regio Utrecht-West) worden uitgevoerd door zelfstandige bouwkundigen die zijn aangesloten bij Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis.

Boek een Bouwtechnische keuring     Boek een Opleveringskeuring