Fabels over overstappen van energieleverancier

Overstappen naar een andere energieleverancier wordt door veel consumenten nog altijd als lastig en tijdrovend gezien. Er zijn dan ook nogal wat vooroordelen over overstappen. Hier zetten we vijf fabels voor u op een rij.

1. 'Overstappen is gedoe'

Een nieuwe energieleverancier kiezen hoeft helemaal niet lang te duren. Een overstap is vaak binnen een kwartier geregeld. Natuurlijk is het wel meer werk dan blijven bij uw huidige energieleverancier, maar het kan u gemiddeld € 300 per jaar opleveren. 

2. 'Ik ben al heel lang klant, dus heb een scherp tarief' 

Helaas wordt u niet beloond naarmate u langer klant bent bij een energieleverancier. Leveranciers bieden nieuwe klanten aantrekkelijke welkomsttarieven, kortingen en cadeaus. De trouwe betalen hier in feite voor. Als u niets doet, komt u automatisch op een duurder tarief. Het beste is om elke keer wanneer uw energiecontract afloopt, goed te kijken naar de aanbiedingen op dat moment bij uw eigen en andere leveranciers.

3. Als ik overstap, kan ik tijdelijk afgesloten worden van energie

Bij een overstap naar een nieuwe energieleverancier zorgt de nieuwe leverancier ervoor dat uw huidige contract wordt opgezegd en dat het nieuwe contract start. Anders dan men vaak denkt, levert een energieleverancier dus niet de stroom en gas naar uw huis. Dat doet de netbeheerder. U komt bij een overstap dus nooit zonder stroom of gas te zitten. Het is enkel een administratieve handeling.

 

4. 'Overstappen zorgt voor onverwachte extra kosten' 

Overstappen kost u niets, het levert u alleen geld op. Zodra u overstapt ontvangt u van uw huidige leverancier een eindrekening voor wat u heeft verbruikt. Dit wordt verrekend met de maandelijkse termijnbedragen die u betaalt. Wel moet u zorgen dat uw huidige contract is afgelopen voordat het nieuwe contract start. Anders met u een opzegvergoeding betalen.

5. 'Energie vergelijken kost veel tijd' 

Het voordeligste energiecontract vinden kan snel en makkelijk via de Collectieve Inkoop Energie van Vereniging Eigen Huis. U schrijft zich vrijblijvend in en ontvangt een persoonlijk aanbod met scherpe tarieven voor groene stroom. U beslist zelf of  u daar op in gaat. Omdat veel mensen meedoen krijgen we een scherpe prijs en goede voorwaarden.

 

Vrijblijvend inschrijven

Vrijblijvend inschrijven
De gemiddelde besparing van de Collectieve Inkoop Energie is € 300. Schrijf u vrijblijvend in en ontdek wat u kunt besparen. Ja, ik doe meekeyboard_arrow_right

Zo werkt het

Zo werkt het
Wij organiseren een energieveiling en sturen u een persoonlijk aanbod. Als u dit aanbod accepteert, regelen wij de rest. Lees meerkeyboard_arrow_right

Ervaringen van overstappers

Ervaringen van overstappers
Al een half miljoen huishoudens stapten met de Collectieve Inkoop Energie over naar een goedkoper energiecontract. Zij gingen u voorkeyboard_arrow_right

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
Wij zetten de meest gestelde vragen over de Collectieve Inkoop Energie voor u op een rij.  Bekijk de antwoordenkeyboard_arrow_right