Hoe werkt de Collectieve Inkoop Energie?

Meedoen met de Collectieve Inkoop Energie is heel gemakkelijk. Je hoeft je alleen maar in te schrijven, want wij doen de rest. Wij vergelijken alle partijen, organiseren een veiling en sturen je een persoonlijk aanbod. En natuurlijk kies je zelf of je daar ja op zegt. Zo bespaar je gemiddeld € 300 per jaar op je energierekening.

Bekijk ook onze veelgestelde vragen

In 5 stappen over naar een nieuwe energieleverancier

1. Vrijblijvend inschrijven

Alle huishoudens in Nederland kunnen zich gratis en vrijblijvend online inschrijven. 

2. Veiling

Wij organiseren een veiling voor energieleveranciers die aan onze kwaliteitseisen voldoen. We kunnen een scherpe prijs en goede voorwaarden bedingen voor gas en groene stroom, omdat veel mensen meedoen. 

3. Persoonlijk aanbod

Je ontvangt direct een persoonlijk aanbod. Dit bestaat uit een 1-jarig en een 3-jarig contract voor gas en groene stroom. Je beslist zelf of je het aanbod accepteert. Iedereen kan meedoen, ook als je huidige energiecontract nog niet is afgelopen.

4. Overstappen

Als je het aanbod accepteert, ontvang je een bevestiging waarna de bedenktijd van 14 dagen ingaat. Wij zeggen je huidige energiecontract op en regelen de nieuwe overeenkomst. Je hoeft alleen je meterstanden door te geven aan je oude energieleverancier. 

5. Bespaar

Omdat er veel mensen meedoen, kunnen we een scherpe prijs en goede voorwaarden bedingen. Gemiddeld besparen deelnemers € 300 per jaar.