Hoe werkt de Collectieve Inkoop Energie?

Meedoen met de Collectieve Inkoop Energie is heel gemakkelijk. Je hoeft je alleen maar in te schrijven, want wij doen de rest. Wij vergelijken alle partijen, organiseren een veiling en sturen je een persoonlijk aanbod. En natuurlijk kies je zelf of je daar ja op zegt. Zo bespaar je gemiddeld € 300 per jaar op je energierekening.

Bekijk ook onze veelgestelde vragen

In 5 stappen over naar een nieuwe energieleverancier

1. Vrijblijvend inschrijven

Alle huishoudens in Nederland kunnen zich gratis en vrijblijvend online inschrijven. Leden en niet-leden, iedereen kan meedoen. 

2. Veiling

Wij organiseren een veiling voor energieleveranciers die aan onze kwaliteitseisen voldoen. De leverancier met het beste bod wint de veiling. Omdat veel mensen meedoen, kunnen we een scherpe prijs en goede voorwaarden bedingen voor gas en groene stroom.

3. Persoonlijk aanbod

Je ontvangt een persoonlijk aanbod. Dit bestaat uit een 1-jarig en een 3-jarig contract voor gas en groene stroom. In dit persoonlijke aanbod vergelijken we ook de tarieven van ons collectief met de tarieven van de 3 grootste energieleveranciers en de gemiddelde marktprijs. Zo kun je direct een eerlijke vergelijking maken. Je beslist zelf of je dit aanbod accepteert. Iedereen kan meedoen, ook als je huidige energiecontract nog niet is afgelopen.

4. Overstappen

Op jouw persoonlijke aanbodpagina geef je aan ons je huidige contractsituatie en de einddatum van je huidige energiecontract door. Wanneer je het aanbod accepteert, ontvang je een bevestiging waarna de bedenktijd van 14 dagen ingaat. Wij zeggen dan jouw huidige energiecontract op en regelen de nieuwe overeenkomst. Je hoeft alleen je meterstanden door te geven aan je oude energieleverancier.

5. Bespaar

Omdat er veel mensen meedoen, kunnen we een scherpe prijs en goede voorwaarden bedingen. Gemiddeld besparen deelnemers € 300 per jaar.