Hoe werkt de Collectieve Inkoop Energie?

Meedoen met de Collectieve Inkoop Energie is heel gemakkelijk. Je hoeft je alleen maar in te schrijven, want wij doen de rest. Wij vergelijken alle partijen, organiseren een veiling en sturen je een persoonlijk aanbod. En natuurlijk kies je zelf of je daar ja op zegt.

In 5 stappen over naar een nieuwe energieleverancier

1. Vrijblijvend inschrijven

Alle huishoudens in Nederland kunnen zich gratis en vrijblijvend online inschrijven. Leden en niet-leden, iedereen kan meedoen. 

2. Veiling

Wij organiseren een veiling voor energieleveranciers die aan onze kwaliteitseisen voldoen. De leverancier met het beste bod wint de veiling. Omdat veel mensen meedoen, kunnen we een scherpe prijs en goede voorwaarden bedingen voor gas en groene stroom.

3. Persoonlijk aanbod

Je ontvangt een persoonlijk aanbod. Dit bestaat uit een 1-jarig en een 3-jarig contract voor gas en groene stroom. In dit persoonlijke aanbod vergelijken we ook de tarieven van ons collectief met de tarieven van de 3 grootste energieleveranciers en de gemiddelde marktprijs. Zo kun je direct een eerlijke vergelijking maken. Je beslist zelf of je dit aanbod accepteert. Iedereen kan meedoen, ook als je huidige energiecontract nog niet is afgelopen.

4. Overstappen

Op jouw persoonlijke aanbodpagina geef je aan ons je huidige contractsituatie en de einddatum van je huidige energiecontract door. Wanneer je het aanbod accepteert, ontvang je een bevestiging waarna de bedenktijd van 14 dagen ingaat. Wij zeggen dan jouw huidige energiecontract op en regelen de nieuwe overeenkomst. Je hoeft alleen je meterstanden door te geven aan je oude energieleverancier.

Meer over de Collectieve Inkoop?

Bekijk de video voor meer informatie. Alles helemaal duidelijk en wil je graag meedoen? Schrijf je dan vrijblijvend in. 

Vrijblijvend inschrijven

Veelgestelde vragen

Blijft Vereniging Eigen Huis beschikbaar als ik tijdens of na de overstap hulp nodig heb?

Gedurende het hele proces van de Collectieve Inkoop Energie kun je rekenen op de ondersteuning van Vereniging Eigen Huis. Onze ervaring is dat het overstapproces goed verloopt. Mocht er toch iets fout gaan tijdens de overstap, dan helpen we je om het op te lossen. Wij nemen uiteraard niet de klantenservice van de leverancier over. Bij vragen over facturatie, termijnfacturen, meterstanden en technische aansluiting kun je terecht bij je leverancier. Voor alle andere vragen kunt u kijken op de pagina met alle veelgestelde vragen of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoon via: (033) 450 77 50. We zijn op maandag tot en met donderdag bereikbaar van 09.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur.

Hoe wordt de overstapdatum bepaald?

De overstapdatum hangt af van je huidige contract. In alle gevallen zal je nieuwe leverancier je huidige contract voor jou opzeggen. Hier hoef je zelf dus niets aan te doen. Er zijn twee contractsituaties mogelijk:

Contract voor onbepaalde tijd

Wanneer je bij je huidige leverancier een variabel contract hebt (voor onbepaalde tijd), kun je op elk moment kosteloos overstappen. De overstap zal plaatsvinden 4 tot 8 weken nadat je het aanbod hebt geaccepteerd.

Contract voor bepaalde tijd

Wanneer je een contract heeft voor bepaalde tijd (met een einddatum) zijn er twee mogelijkheden:

  • Je huidige contract loopt af op uiterlijk 4 oktober 2021. Je kunt dan kosteloos overstappen naar een nieuwe leverancier. Geef de einddatum van je huidige contract door bij inschrijving. Je nieuwe leverancier zal standaard ter controle in het landelijk dataregister kijken naar de einddatum van je contract, en zorgt ervoor dat je nieuwe contract aansluitend op je huidige contract ingaat (in verband met verwerkingstijd wel minimaal 4 - 8 weken na acceptatie). Hiermee voorkom je het betalen van een opzegvergoeding. Je hoeft hier zelf niets voor te doen.
  • Je huidige contract loopt af na 4 oktober 2021. Ook wanneer je huidig contract na 4 oktober 2021 afloopt, kun je ingaan op ons aanbod. Je nieuwe contract start 4 tot 8 weken na acceptatie van ons aanbod. Houd er wel rekening mee dat je huidige leverancier je in dit geval een opzegvergoeding in rekening kan brengen, omdat je je energiecontract voortijdig verbreekt. Hiervoor zal je nieuwe leverancier jou (indien van toepassing) waarschuwen. Je hebt dan 14 kalenderdagen bedenktijd om te besluiten het contract alsnog te annuleren. Als je met een overstap meer kunt besparen dan de opzegvergoeding die je moet betalen aan je huidige leverancier, dan kan overstappen toch interessant zijn.
Is inschrijven echt vrijblijvend?
Ja, de inschrijving is vrijblijvend. Na afloop van de veiling ontvang je een e-mail met een link naar je persoonlijk aanbod. Dit aanbod is gebaseerd op je persoonlijke situatie. Je bepaalt zelf of je van het aanbod gebruikmaakt.

Gratis lidmaatschap

Nadat je je hebt ingeschreven voor de Collectieve Inkoop Energie ontvang je vrijblijvend een persoonlijk aanbod. Accepteer je het aanbod, dan word je gratis een jaar lid van Vereniging Eigen Huis. Heb je eerder gebruikgemaakt van het gratis lidmaatschap? Dan wordt de contributie automatisch bij jou in rekening gebracht.

Bekijk ook onze veelgestelde vragen

E01 - Blauw - Lidmaatschap

Meer over de collectieve inkoop energie

Vrijblijvend inschrijven

Bespaar op je energierekening via de Collectieve Inkoop Energie. Schrijf je vrijblijvend in en ontdek wat je kunt besparen. Ja, ik doe mee

Waarom we dit doen

Wij willen de woonlasten betaalbaar houden. Iedereen heeft recht op scherpe tarieven voor gas en groene stroom.   Lees meer

Ervaringen van overstappers

Al een half miljoen huishoudens stapten met de Collectieve Inkoop Energie over naar een goedkoper energiecontract. Zij gingen je voor

Veelgestelde vragen

Wij zetten de meest gestelde vragen over de Collectieve Inkoop Energie voor je op een rij.  Bekijk de antwoorden