Hoe werkt de Collectieve Inkoop Energie?

Meedoen met de Collectieve Inkoop Energie is heel gemakkelijk. U hoeft zich alleen maar in te schrijven, want wij doen de rest. Wij vergelijken alle partijen, organiseren een veiling en sturen u een persoonlijk aanbod. En natuurlijk kiest u zelf of u daar ja op zegt. Zo bespaart u gemiddeld € 300 per jaar op uw energierekening.

Bekijk ook onze veelgestelde vragen

In 5 stappen over naar een nieuwe energieleverancier

1. Vrijblijvend inschrijven

Alle huishoudens in Nederland kunnen zich gratis en vrijblijvend inschrijven. Inschrijven kan tot en met 13 februari 2019.

2. Veiling

Wij organiseren een veiling voor energieleveranciers die aan onze kwaliteitseisen voldoen. We kunnen een scherpe prijs en goede voorwaarden bedingen voor gas en groene stroom, omdat veel mensen meedoen. 

3. Persoonlijk aanbod

U ontvangt uiterlijk 27 februari een persoonlijk aanbod. Dit bestaat uit een 1-jarig en een 3-jarig contract voor gas en groene stroom. U beslist zelf of u het aanbod accepteert. Iedereen kan meedoen, ook als uw huidige energiecontract nog niet is afgelopen.

4. Overstappen

Als u het aanbod accepteert, ontvangt u een bevestiging waarna de bedenktijd van 14 dagen ingaat. Wij zeggen uw huidige energiecontract op en regelen de nieuwe overeenkomst. U hoeft alleen uw meterstanden door te geven aan uw oude energieleverancier. 

5. Bespaar

Omdat er veel mensen meedoen, kunnen we een scherpe prijs en goede voorwaarden bedingen. Gemiddeld besparen deelnemers € 300 per jaar.