Trouwe klanten betalen de hoofdprijs voor energie

Bij veel bedrijven worden vaste klanten beloond. Maar niets is minder waar in de wereld van energie. Waar nieuwe klanten worden verleid met kortingen, welkomstbonussen en cadeaus, betalen trouwe klanten steeds hogere tarieven voor gas en stroom. Wat kun je doen om niet te veel te betalen?

Dure contracten met variabele tarieven

In de regel sluit je een energiecontract af voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld één, drie of vijf jaar. Je profiteert dan vaak, naast van een welkomstbonus of een cadeau, van actietarieven gedurende de looptijd. Dit zijn voordelige vaste tarieven. Als je aan het einde van de contractperiode niet overstapt naar een nieuw contract, wordt deze automatisch omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven.

De hoogte van de variabele tarieven bepalen de energieleveranciers zelf en wijzigen ieder half jaar: op 1 januari en 1 juli. Het is moeilijk te voorspellen of de variabele tarieven gaan stijgen of dalen, maar meestal zijn ze een stuk hoger dan de actietarieven waar je van profiteert als nieuwe klant.

Ben je nog nooit overgestapt van energieleverancier? Dan heb je vrijwel zeker een variabel contract en betaal je dus teveel. Maar ook als je vaste contract binnenkort afloopt, is de kans groot dat je energierekening omhooggaat als je zelf geen actie onderneemt.

Overstappen loont

Door het verdienmodel dat energieleveranciers hanteren, word je bijna verplicht om na de contractperiode over te stappen naar een nieuw energiecontract. Alleen dan kun je profiteren van goede aanbiedingen met scherpe tarieven.

Gelukkig is overstappen van energieleverancier tegenwoordig heel normaal. Via onze Collectieve Inkoop Energie wordt de keuze voor een nieuw energiecontract makkelijk gemaakt en is overstappen zo geregeld. Het enige wat je hoeft te doen is je inschrijven. Je ontvangt een persoonlijk aanbod waarna je zelf beslist of je dit aanbod accepteert. Ga je hierop in dan wordt de hele overstap voor je geregeld.

Schrijf je vrijblijvend in

Over de Collectieve Inkoop Energie

Zo werkt het

Wij organiseren een energieveiling en sturen je een persoonlijk aanbod. Als je dit aanbod accepteert, regelen wij de rest. Hoe het werkt

Voor iedereen

Ja, echt iedereen kan gratis en vrijblijvend meedoen aan de Collectieve Inkoop Energie, ook als je huidige contract nog niet is afgelopen. Kan ik meedoen?

Waarom we dit doen

Wij willen de woonlasten betaalbaar houden. Iedereen heeft recht op scherpe tarieven voor gas en groene stroom.   Lees meer

Ervaringen van overstappers

Al een half miljoen huishoudens stapten met de Collectieve Inkoop Energie over naar een goedkoper energiecontract. Zij gingen je voor