Veelgestelde vragen over de Collectieve Inkoop Energie

1. Wie kan meedoen aan de Collectieve Inkoop Energie?

Iedereen kan meedoen aan de Collectieve Inkoop Energie. Hoe meer mensen deelnemen, hoe sterker we staan. Je kunt je ook vrijblijvend inschrijven als je nog geen lid bent van Vereniging Eigen Huis. Meedoen is ook mogelijk als je een woning huurt, of als je energiecontract nog niet is afgelopen. Je kan alleen meedoen als je beschikt over een e-mailadres.

2. Is inschrijven echt vrijblijvend?

Ja, de inschrijving is vrijblijvend. Na afloop van de veiling ontvang je een e-mail met een link naar je persoonlijk aanbod. Dit aanbod is gebaseerd op je persoonlijke situatie. Je bepaalt zelf of je van het aanbod gebruikmaakt.  

3. Ik weet niet hoeveel energie ik verbruik. Zijn er gemiddelde verbruikscijfers beschikbaar?

Op de inschrijfpagina kun je aanvinken dat je niet weet hoeveel energie je verbruikt. Als je dat doet, kun je je woonsituatie aangeven. Wij schatten je jaarverbruik. Deze gegevens kun je achteraf wijzigen.

Op je persoonlijk aanbod zie je de jaarlijkse kosten op basis van het door jou ingevulde verbruik. Door je echte verbruik in te vullen, wordt het aanbod gebaseerd op je situatie.

4. Bij welk verbruik wordt de besparing interessant? 

Voor ieder type verbruiker is een forse besparing op de levertarieven van gas en elektriciteit te behalen. Natuurlijk is dit sterk afhankelijk van het tarief dat je op dit moment betaalt. Door je in te schrijven en exact in te vullen hoeveel je nu verbruikt, krijg je na de veiling een aanbod dat is gebaseerd op je persoonlijke verbruik. Zo zie je direct het verschil in jaarkosten en kun je eenvoudig bepalen of het voor jou loont om over te stappen naar een ander energiecontract.

5. Waarom wordt de Collectieve Inkoop Energie georganiseerd?

Overstappen is veilig, heel makkelijk en het scheelt je altijd geld. Toch zijn veel Nederlandse huishoudens nog nooit overgestapt. 

Daarom organiseert Vereniging Eigen Huis sinds 2009 de Collectieve Inkoop Energie, samen met haar partner iChoosr, specialist in groepsaankopen. Door samen interesse te tonen in een nieuw energiecontract, krijgen we een scherpe prijs met goede voorwaarden. Inmiddels hebben we vierendertig edities van de Collectieve Inkoop Energie georganiseerd en hebben al ruim 800.000 huishoudens gebruik gemaakt van het aanbod. Zij bespaarden gemiddeld € 300 per jaar. 

Gebruikmaken van het aanbod kost slechts enkele minuten van je tijd en wij regelen de rest. Zo wordt overstappen een fluitje van een cent.

 

6. Hoe weet ik of het aanbod aantrekkelijk is?

Wij vergelijken de uitkomsten van onze Collectieve Inkoop Energie continu met tarieven die elders worden geboden voor een vergelijkbaar product en steeds weer blijkt dat onze aangeboden tarieven zeer scherp zijn. Tijdens eerdere edities hebben we tussen de 24 % en 49 % korting behaald vergeleken met de tarieven in de markt. Bovendien kun je in een paar minuten een keuze maken en wordt de overstap volledig geregeld. Zo wordt overstappen een fluitje van een cent en weet je zeker dat je goed zit. 

7. Zijn jullie tarieven scherper dan wanneer ik langere tijd klant blijf bij dezelfde leverancier?

Absoluut. Je wordt niet beloond als je lang klant blijft bij een energieleverancier. Het beste is om elke keer wanneer je energiecontract afloopt, goed te kijken naar de aanbiedingen van dat moment, ook naar die van andere leveranciers. Als je namelijk niets doet nadat je contract afloopt, kom je vaak automatisch op een duurder tarief.

Vrijblijvend inschrijven

De gemiddelde besparing van de Collectieve Inkoop Energie is € 300. Schrijf je vrijblijvend in en ontdek wat je kunt besparen. Ja, ik doe mee

Zo werkt het

Wij organiseren een energieveiling en sturen je een persoonlijk aanbod. Als je dit aanbod accepteert, regelen wij de rest. Hoe het werkt

Waarom we dit doen

Wij willen de woonlasten betaalbaar houden. Iedereen heeft recht op scherpe tarieven voor gas en groene stroom.   Lees meer

Contactformulier

Het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem contact met ons op via het contactformulier. Bellen kan ook. We zijn te bereiken op (033) 450 7750 (ma - do 9.00 tot 21.00 uur, vr 9.00 tot 16.30 uur). Contact