Veelgestelde vragen over de leveranciers

1. Hoe worden de leveranciers geselecteerd?

Iedere leverancier in Nederland mag deelnemen aan de Collectieve Inkoop Energie als zij kunnen voldoen aan onze service- en kwaliteitseisen:

  • Voor de duur van het contract moet de leverancier een vaste prijs kunnen aanbieden, met een scherp tarief voor de gehele duur van het contract.
  • Leveranciers moeten kunnen aantonen dat het om groene elektriciteit gaat. Voor alle contracten eisen wij Nederlandse WindEnergie.
  • Leveranciers dienen voor deelname te bevestigen - en zo nodig aan te tonen - dat ze voldoende capaciteit hebben om een grote groep overstappers snel te kunnen verwerken en ondersteunen.
  • Wij vragen van elke leverancier het beschikbaar stellen van een internetpagina met informatie over hun aanbod en een aparte helpdesk (telefoon en e-mail) voor deelnemers van de Collectieve Inkoop Energie.
  • Leveranciers moeten deelnemen aan het Contract Einde Register (CER). In dit register wordt geregistreerd welke energieleverancier je hebt en wat de einddatum van je energiecontract is. Normaal gesproken kunnen energieleveranciers de gegevens van het register inzien, op dit moment is dat tijdelijk niet mogelijk.
  • Leveranciers moeten zijn aangesloten bij de geschillencommissie en de gedragscode voor energieleveranciers in Nederland

2. Hoe komt het aanbod tot stand?

Voor zowel de 1-jarige als de 3-jarige contracten wordt een energieveiling georganiseerd, waaraan alle leveranciers die aan onze kwaliteitseisen voldoen, kunnen deelnemen. Op basis van alle inschrijvingen maken wij een gemiddeld energie-verbruikersprofiel. Hierop kunnen de leveranciers hun bieding baseren, bestaande uit scherpe tarieven en indien gewenst een welkomstkorting aan nieuwe klanten. Wij kunnen de ontvangen biedingen op die manier goed met elkaar en met de actuele marktprijzen vergelijken.

Aanbod voor 3-jarige contracten
Hierbij wordt een veiling met veilronden georganiseerd totdat het laagst ontvangen bod niet meer onderboden wordt. Dit bod wordt geselecteerd en aangeboden aan de deelnemers.

Aanbod voor 1-jarige contracten
Hiervoor wordt een veiling georganiseerd bestaande uit 2 veilronden. In de eerste veilronde bepalen we een zogenaamd startbod (leidend tot een bepaald kortingspercentage ten opzichte van de actuele marktprijzen) en vragen alle deelnemende leverancier of zij bereid zijn dit startbod aan te bieden. In de tweede veilronde vragen we leveranciers hun beste- en finale bod te doen waarna de beste bieding(en) geselecteerd worden. Op basis van zijn of haar individuele energieverbruik krijgt iedere deelnemer maximaal 2 biedingen aangeboden waarbij het voor hem/haar voordeligste aanbod als eerste getoond wordt op de persoonlijke aanbodpagina van de deelnemer.

3. Ik wil graag weten welke leveranciers een bod doen?

Verschillende energieleveranciers doen mee met de veiling. De leverancier met het beste bod wint. Met de overige leveranciers is afgesproken niet te communiceren over hun deelname.

Vrijblijvend inschrijven

De gemiddelde besparing van de Collectieve Inkoop Energie is € 300. Schrijf je vrijblijvend in en ontdek wat je kunt besparen. Ja, ik doe mee

Zo werkt het

Wij organiseren een energieveiling en sturen je een persoonlijk aanbod. Als je dit aanbod accepteert, regelen wij de rest. Hoe het werkt

Waarom we dit doen

Wij willen de woonlasten betaalbaar houden. Iedereen heeft recht op scherpe tarieven voor gas en groene stroom.   Lees meer

Contactformulier

Het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem contact met ons op via het contactformulier. Bellen kan ook. We zijn te bereiken op (033) 450 7750 (ma - do 9.00 tot 21.00 uur, vr 9.00 tot 16.30 uur). Contact