Collectieve Inkoop Energie

Collectieve Inkoop Energie

Samen een scherpe prijs voor energie

Wij verzamelen zoveel mogelijk mensen die willen overstappen naar een andere energieleverancier. Door de grootte van de groep krijgen we een scherpe prijs voor energie. Meedoen is simpel; jij schrijft je in, wij doen de rest! 

Schrijf je in

  • Bespaar gemiddeld €300,- per jaar 
  • Al 800.000 huishoudens stapten over
  • Groene energie 
  • Wij regelen je overstap

Waarom de Collectieve Inkoop Energie?

Wij willen de woonlasten voor huiseigenaren betaalbaar houden en vinden dat iedereen recht heeft op scherpe tarieven voor gas en groene stroom. Daarom organiseert Vereniging Eigen Huis sinds 2009 de Collectieve Inkoop Energie samen met haar partner iChoosr, specialist in groepsaankopen.

Om mee te doen aan de Collectieve Inkoop Energie hoef je je alleen maar online in te schrijven, want wij doen de rest. Wij vergelijken alle partijen, organiseren een veiling en sturen je een persoonlijk aanbod. En natuurlijk kies je zelf of je daar ja op zegt. De beste deal is er voor iedereen, ook als je geen lid van ons bent kun je meedoen.

mensen doen al mee
Je hebt nog
Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
Seconden

Heb jij je al ingeschreven? Vul dan hier jouw naam en emailadres in om de link naar jouw gegevens te laten versturen.

Hoe werkt het?

1. Schrijf je in

Alle huishoudens in Nederland kunnen zich gratis en vrijblijvend online inschrijven.

2. Veiling

Wij organiseren een veiling voor energieleveranciers die aan onze kwaliteitseisen voldoen. Het beste bod wint. 

3. Persoonlijk aanbod

Je ontvangt een persoonlijk aanbod. Dit bestaat uit een 1-jarig en een 3-jarig contract voor gas en groene stroom. Je beslist zelf of je dit aanbod accepteert. Iedereen kan meedoen, ook als je huidige energiecontract nog niet is afgelopen.

4. Overstappen

Als je het aanbod accepteert, ontvang je een bevestiging waarna de bedenktijd van 14 dagen ingaat. 

5. Bespaar

Omdat er veel mensen meedoen, kunnen we een scherpe prijs en goede voorwaarden bedingen. Gemiddeld besparen deelnemers € 300 per jaar.

Veelgestelde vragen

Wie kan meedoen aan de Collectieve Inkoop Energie?

Iedereen kan meedoen aan de Collectieve Inkoop Energie. Hoe meer mensen deelnemen, hoe sterker we staan. Je kunt je ook vrijblijvend inschrijven als je nog geen lid bent van Vereniging Eigen Huis. Meedoen is ook mogelijk als je een woning huurt, of als je energiecontract nog niet is afgelopen. Je kan alleen meedoen als je beschikt over een e-mailadres.

Is inschrijven echt vrijblijvend?
Ja, de inschrijving is vrijblijvend. Na afloop van de veiling ontvang je een e-mail met een link naar je persoonlijk aanbod. Dit aanbod is gebaseerd op je persoonlijke situatie. Je bepaalt zelf of je van het aanbod gebruikmaakt.
Ik weet niet hoeveel energie ik verbruik. Zijn er gemiddelde verbruikscijfers beschikbaar?

Op de inschrijfpagina kun je aanvinken dat je niet weet hoeveel energie je verbruikt. Als je dat doet, kun je je woonsituatie aangeven. Wij schatten je jaarverbruik. Deze gegevens kun je achteraf wijzigen.

Op je persoonlijk aanbod zie je de jaarlijkse kosten op basis van het door jou ingevulde verbruik. Door je echte verbruik in te vullen, wordt het aanbod gebaseerd op je situatie.

Bij welk verbruik wordt de besparing interessant?
Voor ieder type verbruiker is een forse besparing op de levertarieven van gas en elektriciteit te behalen. Natuurlijk is dit sterk afhankelijk van het tarief dat je op dit moment betaalt. Door je in te schrijven en exact in te vullen hoeveel je nu verbruikt, krijg je na de veiling een aanbod dat is gebaseerd op je persoonlijke verbruik. Zo zie je direct het verschil in jaarkosten en kun je eenvoudig bepalen of het voor jou loont om over te stappen naar een ander energiecontract.
Waarom wordt de Collectieve Inkoop Energie georganiseerd?

Overstappen is veilig, heel makkelijk en het scheelt je altijd geld. Toch zijn veel Nederlandse huishoudens nog nooit overgestapt. 

Daarom organiseert Vereniging Eigen Huis sinds 2009 de Collectieve Inkoop Energie, samen met haar partner iChoosr, specialist in groepsaankopen. Door samen interesse te tonen in een nieuw energiecontract, krijgen we een scherpe prijs met goede voorwaarden. Inmiddels hebben we achtendertig edities van de Collectieve Inkoop Energie georganiseerd en hebben al ruim 800.000 huishoudens gebruik gemaakt van het aanbod. Zij bespaarden gemiddeld € 300 per jaar. 

Gebruikmaken van het aanbod kost slechts enkele minuten van je tijd en wij regelen de rest. Zo wordt overstappen een fluitje van een cent.

Hoe weet ik of het aanbod aantrekkelijk is?
Wij vergelijken de uitkomsten van onze Collectieve Inkoop Energie continu met tarieven die elders worden geboden voor een vergelijkbaar product en steeds weer blijkt dat onze aangeboden tarieven zeer scherp zijn. Tijdens eerdere edities hebben we tussen de 24 % en 49 % korting behaald vergeleken met de tarieven in de markt. Bovendien kun je in een paar minuten een keuze maken en wordt de overstap volledig geregeld. Zo wordt overstappen een fluitje van een cent en weet je zeker dat je goed zit. 
Zijn jullie tarieven scherper dan wanneer ik langere tijd klant blijf bij dezelfde leverancier?
Absoluut. Je wordt niet beloond als je lang klant blijft bij een energieleverancier. Het beste is om elke keer wanneer je energiecontract afloopt, goed te kijken naar de aanbiedingen van dat moment, ook naar die van andere leveranciers. Als je namelijk niets doet nadat je contract afloopt, kom je vaak automatisch op een duurder tarief.

Dit vinden anderen van de Collectieve Inkoop Energie

Vereniging Eigen Huis

Kai Metsch

'Dit jaar hebben we voor de scherpste aanbieding gekozen en stapten we voor het eerst over naar een andere energieleverancier. Voor de overstap kregen we veel informatie. We hebben ons geen moment onzeker gevoeld.'
Vereniging Eigen Huis

Francoise Berger

'Ik heb inmiddels twee keer meegedaan met de Collectieve Inkoop Energie. Bij elkaar heb ik daarmee € 500 bespaard. Beide keren heb ik telefonisch contact gehad en werd ik vriendelijk en adequaat geholpen. Ik kan het iedereen aanraden.'
Vereniging Eigen Huis

Berno van Gestel

Ik heb twee keer meegedaan met de Collectieve Inkoop Energie. Het is vrij eenvoudig; je vult gegevens en verbruik in en Vereniging Eigen Huis doet de rest. Ik koos voor een 1-jarig energiecontract en bespaar hiermee € 212 per jaar op mijn energierekening. Zeker de moeite waard!

Lees meer over de Collectieve Inkoop Energie

Voor iedereen

Ja, echt iedereen kan gratis en vrijblijvend meedoen aan de Collectieve Inkoop Energie, ook als je huidige contract nog niet is afgelopen. Kan ik meedoen?

Fabels over overstappen

Veel mensen zien overstappen naar een andere energieleverancier als lastig en tijdrovend. We hebben de fabels over overstappen op een rij gezet. Lees 5 fabels

Waarom we dit doen

Wij willen de woonlasten betaalbaar houden. Iedereen heeft recht op scherpe tarieven voor gas en groene stroom.   Lees meer

Over de veiling

Om scherpe tarieven voor gas en groene stroom te krijgen, organiseren we een veiling waar energieleveranciers aan mee kunnen doen. Zo werkt het