Herken een goede schilder offerte

Wilt u uw huis laten schilderen? Let dan niet alleen op de prijs, maar ook op wat de schilder u voor dat bedrag biedt.

Prijs

Zoek bij voorkeur een schilder die met een vaste prijs werkt, inclusief materiaal- en voorrijkosten. Dan weet u waar u aan toe bent. Controleer in de offerte of de genoemde prijs inclusief of exclusief btw is. Voor huizen ouder dan twee jaar geldt op schilderwerk een btw-tarief van 6%.

Richtprijzen
Sommige schilders werken met richtprijzen. Geen aanrader. De eindprijs wordt pas vastgesteld als het schilderwerk is afgerond en is dus onzeker.

Uurtarief
U kunt ook een schilder kiezen die werkt met een uurtarief, apart van de materiaal- en voorrijkosten. De totale prijs wordt ook achteraf berekend, nadat duidelijk is hoeveel uur de schilder aan de klus heeft besteed. Het is lastig om te controleren of de opgegeven uren van de schilder kloppen. Zeker als u overdag niet thuis bent.

Stelposten
Problemen die tijdens het schilderen naar voren komen, zoals houtrotherstel, mag de schilder alleen verhelpen en in rekening brengen na overleg met u. Vermijd stelposten in de offerte. Dit zijn posten die geschat worden, zoals de huur van de steiger. U loopt het risico dat u naderhand een hogere prijs moet betalen.  

Werkomschrijving

Hoe uitgebreider de schilder zijn werkzaamheden toelicht in de offerte, hoe minder kans op misverstanden.

  • Welke materialen gebruikt hij en welke kleur, merk en type verf? Kiest hij bijvoorbeeld voor een kwaliteitsverf of voor een huismerk?
  • En hoeveel lagen gaat hij verven? Als het verfwerk er nog redelijk goed uitziet, is één verflaag meestal voldoende. Een onbehandeld kaal kozijn of multiplex plaat moet minimaal voorzien zijn van drie lagen: een grondverf of primer als ondergrond, een voorlak voor een goede dekkracht en ten slotte een aflakverf. Stapt u over op een andere kleur, dan zijn er misschien meer verflagen nodig om alles dekkend te krijgen en bent u duurder uit.
  • Herstelt de schilder ook kleine houtrotplekken en dicht hij eerst openstaande naden of kieren en hoe doet hij dat? Herstel is noodzakelijk voordat daadwerkelijk geschilderd wordt. Voor een goede hechting  van de verf zijn ontvetten en schuren van de verfonderdelen ook belangrijk.
  • Staat er ook een begin- en einddatum vermeld voor de klus? Natuurlijk is een schilder afhankelijk van het weer, maar voor u is het wel prettig om een indicatie te hebben wanneer hij aan de slag gaat, zodat u bijvoorbeeld uw vakantie hierop kunt afstemmen. 

Garantie

Welke garantie biedt de schilder? De meesten geven twee jaar garantie op het buitenschilderwerk. Sommigen bieden een aflopende garantie. Dat wil zeggen dat de vergoeding van de kosten voor garantieherstel tot nihil aflopen bij het einde van de garantietermijn. Dan krijgt u bijvoorbeeld vijf jaar garantie maar wordt na twee jaar de garantie in percentage afgebouwd. Een schilder kan misschien een stuk goedkoper zijn in vergelijking met zijn collega’s, maar zijn de garantievoorwaarden dan ook hetzelfde?

Voorwaarden

Wordt in de offerte ook verwezen naar de algemene voorwaarden van de schilder? Niet alleen de garantievoorwaarden moeten daarin goed omschreven staan, maar ook bij wie u terecht kunt bij eventuele geschillen. Ook staat in de algemene voorwaarden beschreven hoe de betaling is geregeld. Vaak betaalt u een gedeelte vooraf, tijdens en na afloop van de werkzaamheden. Tot slot, kijk ook of de offerte vrijblijvend en kosteloos is en of de geldigheidsduur van de offerte lang genoeg is.

Collectieve Inkoop Schilderwerk

Wilt u een vaste prijs, gekwalificeerde schilder, kwaliteit verf, controle door Vereniging Eigen Huis en 6 jaar garantie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en ontvang direct een persoonlijk aanbod.

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor Collectieve Inkoop Schilderwerk. Meedoen kan ook als u geen lid bent van Vereniging Eigen Huis.

Zo werkt het

Vul uw gegevens in, dan ontvangt u een persoonlijke aanbieding. Als u dit aanbod accepteert, regelen wij de rest.

Waarom we dit doen

Schilderwerk in topconditie krijgen zodat woningen bestand zijn tegen weer en wind en de waarde verbetert.

Ervaringen van anderen

Vele huiseigenaren hebben gekozen voor gemak en zekerheid met Collectieve Inkoop Schilderwerk.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden