Kwart huizenbezitters vergeet belangrijk onderhoud

Zo’n 25 % van de huizenbezitters laat regulier onderhoud van het buitenschilderwerk achterwege. Dit blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis. Daardoor zijn ze dief van hun eigen portemonnee, zegt John Kersemakers, bouwkundig specialist bij de vereniging.

'De meeste mensen gaan pas wat doen als de verf afbladdert, maar dan zijn ze vaak al te laat', zegt Kersemakers. Hij denkt dat mensen het schilderwerk uitstellen omdat het veel geld kost of omdat ze er geen tijd voor hebben. Dat is jammer, want een geschilderd huis kent eigenlijk alleen maar voordelen: het beschermt het hout, het oogt mooi, is sneller verkoopbaar voor een betere prijs en zorgt ervoor dat de woning haar waarde behoudt.

Herstelkosten

Ook als er geen verkoopplannen zijn, is het zaak om het schilderwerk goed te onderhouden. Want als je te laat actie onderneemt, vallen de herstelkosten hoger uit, zegt Kersemakers. 'Als bijvoorbeeld kozijnen niet goed beschermd zijn met een verflaag, trekt het water in het hout en kan houtrot ontstaan. Dan moet je bovenop de verf ook de kosten voor een houtreparatie betalen.'

Langdurig goed resultaat

Een lik verf op uw kozijnen en het houtwerk kan er weer jaren tegenaan? Zo simpel is het niet. Voor een langdurig goed resultaat en bescherming tegen weersinvloeden komt meer kijken. Zowel in uitvoering als in materiaal. 'De kozijnen moeten bijvoorbeeld eerst goed worden schoongemaakt voordat je gaat schuren', zegt Kersemakers. 'Dus of u zelf op de ladder klimt of iemand inhuurt, zorg dat het schilderwerk grondig wordt uitgevoerd.'

Doe de schildertest

Wilt u weten of uw huis toe is aan een schilderbeurt? Vul in drie stappen de schildertest in en ontvang een gratis e-book over schilderwerk. Of doe mee met de Collectieve Inkoop Schilderwerk, dan krijgen we samen de beste garantie tegen een goede prijs. 

In 6 stappen uw huis geschilderd

Kies voor gemak en zekerheid: besteed buitenschilderwerk uit aan de vakman van Collectieve Inkoop Schilderwerk en krijg 6 jaar garantie.

Hoe werkt Collectieve Inkoop Schilderwerk
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden