Veelgestelde vragen over Collectieve Inkoop Schilderwerk

Wat houdt Collectieve Inkoop Schilderwerk in?

Collectieve Inkoop Schilderwerk is een dienst voor huiseigenaren met een eigen woning waarvan het houtwerk aan de buitenkant moet worden geschilderd. Bent u nog geen lid? Dan kunt u ook meedoen, want het lidmaatschap is inbegrepen. Met Collectieve Inkoop Schilderwerk wordt het schilderwerk uitgevoerd door zorgvuldig geselecteerde schilders die kwalitatief hoogwaardige verf van Sikkens gebruiken. Aansluitend inspecteert een expert van Vereniging Eigen Huis het schilderwerk waarna u zes jaar volledige garantie krijgt.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Waarom organiseert de vereniging dit collectief?

Goed onderhouden buitenschilderwerk is van groot belang voor de kwaliteit en de waarde van uw woning. Maar zelf schilderen is een flinke klus en uitbesteden is een hoop geregel. Waar vindt u een goede schilder en hoe beoordeelt u de kwaliteit van zijn werk? Omdat wij hebben gemerkt dat veel van onze leden met deze vragen rondlopen, hebben we in 2015 Collectieve Inkoop Schilderwerk ontwikkeld. Daarmee regelen we samen met Uw Huismeester Projecten de beste kwaliteit. Alle schilders die meedoen, zijn zorgvuldig geselecteerd en het schilderwerk wordt na afloop gecontroleerd door onze experts. Daar bovenop krijgt u ook nog zes jaar garantie. Zo staat u sterker bij het onderhoud van uw huis.

Is EigenHuis Schilderplan hetzelfde als Collectieve Inkoop Schilderwerk? 

Nee, dat is niet hetzelfde. Alleen Collectieve Inkoop Schilderwerk is van Vereniging Eigen Huis in samenwerking met Uw Huismeester Projecten. Onderdeel van Collectieve Inkoop Schilderwerk is de keuring na afloop van het schilderwerk door Vereniging Eigen Huis.  

Wie is Uw Huismeester Projecten?

Voor de uitvoering van het schilderwerk heeft Vereniging Eigen Huis het bedrijf Uw Huismeester Projecten geselecteerd dat gespecialiseerd is in woningonderhoud. Deze organisatie werkt met zorgvuldig geselecteerde schilders verspreid over het hele land. Hierbij let Uw Huismeester Projecten op de manier van werken, kwaliteit, prijs, betrouwbaarheid en klantgerichtheid.

Werkwijze

Wat is het beste moment om buitenschilderwerk uit te laten voeren?

Het buitenschilderwerk kan beslist niet onder regenachtige en andere vochtige weersomstandigheden zoals zware dauw en mist uitgevoerd worden, evenmin in de felle zon. De meest geschikte jaargetijden voor het schilderen van buitenschilderwerk zijn de lente, zomer en herfst. Schilderen in de winter is zeker mogelijk, mits het droog is en de verf voldoende vloeibaar is.   

Wanneer begint de schilder?

De schilder maakt binnen twee weken een afspraak met u voor de voorinspectie. Vervolgens plant hij in overleg met u de uitvoering van het werk.

Wie helpt mij bij het kiezen van een kleur?

U kunt uiteraard met de schilder de kleur bespreken en zijn advies vragen. Dat kan bij uitstek tijdens de voorinspectie.

Wat gebeurt er als ik een aantal ramen en deuren vergeten ben op te geven?

Voordat de schilder begint met het werk, maakt hij met u een afspraak om het schilderwerk te bekijken, de zogenaamde voorinspectie. Tijdens deze inspectie bekijkt de schilder het houtwerk en de conditie van het schilderwerk. Samen gaat u alles langs. Eventuele vergeten onderdelen, zoals een kozijn of deur, kunnen alsnog worden opgegeven. Bij wijzigingen, bijvoorbeeld van het te schilderen houtwerk, krijgt u een nieuwe offerte die u vervolgens wel of niet kunt accepteren. 

Prijs

Wat is allemaal bij de prijs inbegrepen?

Voor een vaste prijs inclusief btw bent u verzekerd van:

  • een gekwalificeerde schilder met al zijn arbeid en materiaal (dus ook de steiger)
  • topkwaliteit Sikkens verf
  • controle door een expert van Vereniging Eigen Huis
  • zes jaar garantie

Wanneer moet ik betalen?

U betaalt in drie delen. Uiterlijk tien dagen voordat de schilder begint, doet u een aanbetaling van 20% van het factuurbedrag, inclusief btw. Zodra de schilder zijn werk heeft afgerond, betaalt u de volgende 60%. De laatste termijn van 20% betaalt u na afloop van de controle van het schilderwerk door een expert van Vereniging Eigen Huis.  

Waarom is schilderwerk via het collectief niet altijd voordeliger?

We houden offertes voortdurend tegen het licht om een goede prijs-kwaliteit verhouding aan te kunnen bieden, maar we kunnen niet garanderen dat Collectieve Inkoop Schilderwerk in alle gevallen de goedkoopste is. Dat komt vooral omdat u via Collectieve Inkoop Schilderwerk zes jaar volledige garantie krijgt, terwijl we in de markt doorgaans twee jaar aflopende garantie zien. Bij een aflopende garantie krijgt u bijvoorbeeld in het eerste jaar 100% garantie, in het tweede jaar 65% en het derde jaar 35%. Als u de offerte vergelijkt, raden wij u aan hier goed op te letten. 

Kwaliteit

Wat is het verschil tussen 4, 6 en 10 jaar garantie?

U krijgt zes jaar volledige garantie op het schilderwerk. Er zijn andere aanbieders die ook garantie geven. Wij raden u aan de garantie(voorwaarden) goed te vergelijken. Vaak is er bijvoorbeeld sprake van aflopende garantie. Bij dit type garantie krijgt u bijvoorbeeld in het eerste jaar 100% garantie, in het tweede jaar 65% en het derde jaar 35%. Daarnaast worden er vaak vele voorwaarden gesteld aan de garantie. Neem de garantie en de voorwaarden goed door. Dan weet u zeker wat de garantie precies inhoudt.   

Hoe werkt het precies met de garantie?

U krijgt zes jaar volledige garantie op het schilderwerk. Nadat het schilderwerk is geïnspecteerd door een expert van Vereniging Eigen Huis en u de laatste termijn heeft betaald, ontvangt u een garantiecertificaat. U kunt het certificaat, en daarmee uiteraard de garantie, bij de verkoop van de woning overdragen aan de volgende eigenaar. Wilt u gebruik maken van de garantie, neem dan contact op met Uw Huismeester Projecten via 088 888 7211 (werkdagen van 07.30 tot 17.30 uur).

Waarom is gekozen voor Sikkens?

Om het schilderwerk in goede conditie te houden, zijn diverse verfleveranciers uitgenodigd om een aanbieding te doen. Op basis van kwaliteit, prijs en distributienetwerk is Sikkens geselecteerd.

Hoe garanderen jullie dat de schilder een vakman is?

De schilders zijn zorgvuldig door Uw Huismeester Projecten geselecteerd en de meesten zijn door Sikkens gecertificeerd. Het bewezen vakmanschap in combinatie met de kennis van de materialen garandeert dat uw woning in goede handen is. Dit blijkt ook uit de garantietermijn van zes jaar op het schilderwerk.

Deelname

Kan iedereen meedoen aan Collectieve Inkoop Schilderwerk?

Deelname aan Collectieve Inkoop Schilderwerk is alleen mogelijk als u de houten onderdelen van minimaal een volledige gevel van een koopwoning in Nederland wilt laten verven met de volgende uitzonderingen: 

  • de woning is een appartement, maisonnette, woonboot, monument of grachtenpand
  • de woning is rondom slecht bereikbaar met een steiger
  • de woning bevindt zich op de Waddeneilanden
  • het houtwerk is in zeer slechte staat (door bijvoorbeeld houtrot, schimmel of boktor)
  • het houtwerk is in blanke/transparante lak geschilderd.

Lees de uitleg van de uitsluitingen of bekijk de complete deelnemers- en garantievoorwaarden.

Ik ben geen lid van Vereniging Eigen Huis, kan ik toch meedoen?

Collectieve Inkoop Schilderwerk wordt georganiseerd voor leden van Vereniging Eigen Huis. Met ruim 740.000 leden is dat immers de kracht van het collectief. Ook als u geen lid bent, kunt u hiervan profiteren. U wordt automatisch lid van Vereniging Eigen Huis en het eerste jaar is uw lidmaatschap gratis. Zo profiteert u van exclusieve dienstverlening, woonvoordeel en belangenbehartiging voor maar € 27 per jaar. Daarnaast ontvangt u tien keer per jaar Eigen Huis Magazine. Voordat het gratis lidmaatschapsjaar afloopt, krijgt u van ons bericht. 

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor Collectieve Inkoop Schilderwerk. Meedoen kan ook als u geen lid bent van Vereniging Eigen Huis.

Zo werkt het

Vul uw gegevens in, dan ontvangt u een persoonlijke aanbieding. Als u dit aanbod accepteert, regelen wij de rest.

Waarom we dit doen

Schilderwerk in topconditie krijgen zodat woningen bestand zijn tegen weer en wind en de waarde verbetert.

Ervaringen van anderen

Vele huiseigenaren hebben gekozen voor gemak en zekerheid met Collectieve Inkoop Schilderwerk.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden