Kan ik meedoen?

Heeft u een koopwoning in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden), waarvan u de houten onderdelen van minimaal één hele gevel wilt laten schilderen? Dan kunt u waarschijnlijk deelnemen aan Collectieve Inkoop Schilderwerk. Toch zijn een aantal woningen uitgesloten:

Appartement/maisonnette

Dit collectief is nog niet geschikt voor deelname door VvE’s. Het afspreken en uitvoeren van schilderwerk bij VvE’s is vaak een stuk ingewikkelder dan bij ‘gewone’ woningen, door de wijze van besluitvorming binnen de VvE, de omvang van de opdracht en het werken op hoogte. Collectieve Inkoop Schilderwerk is hier niet op afgestemd en daarom zijn VvE’s voorlopig uitgesloten van deelname. 

Woonboot

Een woonboot is moeilijk bereikbaar omdat de woning in het water ligt. Daarbij is een woonboot veelal afgetimmerd met hout dat extra blootgesteld wordt aan de elementen waardoor er specifieke eisen gesteld worden aan de levensduur van het schilderwerk. Hiervoor kunnen wij geen zes jaar garantie garanderen. Daarom kunnen wij woonboten niet opnemen in ons collectief.

Monument

Een monument heeft vaak kozijnen en deuren met een aparte maatvoering, complexe gootconstructies en bewerkelijke deuren of sierelementen. Soms is er zelfs een vergunning nodig. Dit zijn technische zaken die wij niet via ons collectief kunnen verzorgen omdat we de offerte en prijs samenstellen op basis van standaard schilderwerkzaamheden.

Grachtenpand

Een grachtenpand is vaak hoog en moeilijk bereikbaar met een normaal formaat steiger. Daarbij hebben deze panden vaak kozijnen en deuren met een aparte maatvoering, een speciale hijsinstallatie/balk en bewerkelijke deuren/sierelementen. Dit zijn zaken die wij niet via ons collectief kunnen verzorgen omdat we de offerte en prijs samenstellen op basis van standaard schilderwerkzaamheden.

Woning die rondom niet goed bereikbaar is met een steiger

Vanwege de veiligheid van onze schilders hebben wij er voor gekozen om woningen die moeilijk of niet bereikbaar zijn met een (normaal formaat) steiger niet mee te nemen in ons collectief. Tevens zijn we voor de prijsopbouw uitgegaan van standaard maatvoering steigers en hebben we geen rekening gehouden met bijvoorbeeld een hydraulische hoogwerker.

Woning met houtwerk dat in zeer slechte staat is

Als het houtwerk (bijvoorbeeld aangetast door houtrot, schimmel of boktor) in zeer slechte staat is, kunnen we niet met zes jaar garantie schilderen, waardoor we woningen met slecht hout uitsluiten.

Woning laten schilderen in blanke of transparante lak

Het schilderen in blanke of transparante lak is uitgesloten van het collectief, omdat we hier geen zes jaar garantie op kunnen geven.

Nog geen lid?

De Collectieve Inkoop Schilderwerk wordt georganiseerd voor leden van Vereniging Eigen Huis. Maar ook als u geen lid bent, kunt u hiervan profiteren. Wie meedoet wordt automatisch lid; het eerste jaar is het lidmaatschap gratis, daarna profiteert u van exclusieve dienstverlening, woonvoordeel en belangenbehartiging voor maar € 27 per jaar. Bovendien ontvangt u tien keer per jaar het Eigen Huis Magazine. Voordat het gratis lidmaatschapsjaar afloopt, krijgt u van ons bericht. 

Contact

Heeft u nog vragen over Collectieve Inkoop Schilderwerk? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier. Bellen kan ook. We zijn te bereiken op 033 450 77 50 (maandag - donderdag 9.00 tot 21.00 uur en vrijdag tot 16.30 uur).

Contactformulier

Meld u vast aan

We zitten middenin de voorbereidingen van het schilderseizoen. Als eerste horen wanneer u weer een offerte aan kan vragen? Laat dan uw mailadres achter.

Zo werkt het

Vul uw gegevens in, dan ontvangt u een persoonlijke aanbieding. Als u dit aanbod accepteert, regelen wij de rest.

Doe de schildertest

Doe de schildertest, dan weet u direct waar u aan toe bent en ontvangt u een e-book met schilderonderhoud tips.

Veelgestelde vragen

Wat is allemaal bij de prijs inbegrepen? Welke verf gebruiken jullie? Kan iedereen meedoen?
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden