Kwaliteit, garanties en certificering

Op uw zonnestroomsysteem krijgt u van de leveranciers 10 jaar product- en systeemgaranties en op het vermogen van uw zonnepanelen 25 jaar. Vereniging Eigen Huis heeft specifieke afspraken met de leveranciers over de garanties gemaakt:

• Alle elementen van het systeem moeten onderling optimaal functioneren.
• Het systeem moet zo zijn ontworpen, geïnstalleerd en opgeleverd dat de fabrieksgaranties van alle componenten zijn gegarandeerd.
• De leverancier geeft 10 jaar garantie op reparatie, vervanging van componenten inclusief arbeidskosten om klachten op te lossen, en het installatiewerk.
• Ook als de leveranciers onderaannemers inhuurt, blijft hij eindverantwoordelijk.

Daarnaast schakelt Vereniging Eigen Huis een onafhankelijke partij in, die de opleveringen van uw zonnestroomsysteem controleert. Zij streven naar een 100% controle van de opleveringen van de leveranciers.

Strenge kwaliteitseisen

Van de panelen en de omvormer laat Vereniging Eigen Huis ook nog een aantal zaken in de productie onderzoeken. Hiervoor schakelen we partijen in als DNV GL (o.a. KEMA is hier onderdeel van) en VDE, een gerenommeerd Duits testbureau. Zij beoordelen de fabrikanten en hun productieproces op kwaliteit en productielocaties op maatschappelijk verantwoord ondernemen (kinderarbeid, arbeidsuren, salaris, etc.). 

Alleen als de fabrikanten voldoen aan strenge en hoge minimumeisen komen ze in aanmerking om te leveren voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Ook bezoekt Vereniging Eigen Huis de fabrieken om het productieproces met eigen ogen te controleren. 

Bekijk onze leveranciers