Hoe werken zonnepanelen

Zonnepanelen produceren gelijkstroom die door een omvormer wordt omgezet in wisselstroom. Daarom bestaat Collectieve Inkoop Zonnepanelen uit een zonnestroominstallatie met zonnepanelen, een omvormer en de installatie. Zodra er daglicht op valt, begint een zonnepaneel al stroom te produceren. 

Hoe werken zonnepanelenZonnecellen

Een zonnepaneel is opgebouwd uit zonnecellen. Een zonnecel is een kleine energiecentrale die het opgevangen zonlicht omzet in elektrische energie. Deze energie wordt door een omvormer omgezet van gelijkstroom in wisselstroom (230V). De installateur zorgt ervoor dat de omvormer aansluit op de meterkast zodat u de stroom direct gebruiken. Wat overblijft wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Opbrengst

In Nederland loont het zeker om zonnepanelen op het dak te hebben! Want alleen in Nederland wordt er jaarlijks al zoveel zon ‘gevangen’ dat we er 60 keer ons land mee kunnen verwarmen (bron: www.solsolutions.com).

Doe de dakcheck!

Bereken vrijblijvend hoeveel energie en geld u kunt besparen met zonnepanelen. U heeft direct een overzicht van de opbrengsten en de kosten. En u kunt gelijk een offerte opvragen bij een door ons geselecteerde leverancier.

Bereken hoeveel u kunt besparen