Veelgestelde vragen over Collectieve Inkoop Zonnepanelen

Heb ik garantie op mijn zonnepanelen?

Op uw zonnestroomsysteem krijgt u 10 jaar product- en systeemgarantie en op het vermogen van uw zonnepanelen 25 jaar. Tot 25 jaar garandeert de producent een vermogen van 80%. Dat betekent dat de panelen  na 25 jaar nog steeds een vermogen leveren die minimaal 80% is van het vermogen volgens de specificaties. Vereniging Eigen huis heeft specifieke afspraken gemaakt met de leveranciers over de garanties.

Blijft Vereniging Eigen Huis beschikbaar als ik na de installatie hulp nodig heb?

U kunt altijd bij ons terecht voor juridische ondersteuning, mocht u toch problemen krijgen met de leverancier bij problemen die voortvloeien uit deelname aan Collectieve Inkoop Zonnepanelen. U moet dan wel lid zijn van Vereniging Eigen Huis. Dit kunnen problemen zijn over materialen, installatie, garantie of service. U kunt aanspraak maken op de juridische ondersteuning tot tien jaar nadat de zonnepanelen zijn geplaatst. De dagtekening van de factuur van de zonnepanelen is hierbij leidend. Neem zo snel mogelijk contact met ons op als er een probleem ontstaat.

Kan ik ook meedoen met de Collectieve Inkoop Zonnepanelen als ik een huurhuis heb, een huis op erfpacht of als Vereniging van Eigenaren

U kunt meedoen wanneer u een huis met erfpacht heeft of als huurder. Hiervoor gelden wel extra voorwaarden van de leverancier.

Woont u in een appartement of vertegenwoordigt u een Vereniging van Eigenaren? Vanwege de operationele, technische en juridische complexiteit kunt u helaas niet meedoen met de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Natuurlijk bent u vrij om bij onze specialisten of andere leveranciers een offerte aan te vragen. Wij adviseren u dan om het volgende stappenplan te volgen en pas nadat er een akkoord is onder de leden, offertes aan te vragen.

Wat verdient Vereniging Eigen Huis aan de Collectieve Inkoop Zonnepanelen?

Per installatie ontvangen wij € 50 en € 17,50 per zonnepaneel. Hiermee dekken we alle kosten voor het organiseren van Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Denk hierbij aan de website, het advies, de kwaliteitscontroles, hulp bij klachten en juridische ondersteuning. Vereniging Eigen Huis heeft geen winstoogmerk en is volledig onafhankelijk; wij ontvangen geen verdere financiële steun van derden. Mocht er in de toekomst na aftrek van de kosten een positief resultaat overblijven dan gebruiken wij dat geld om onze contributie laag te houden en nieuwe diensten voor u te ontwikkelen.