Word ook Zonne-expert

Niemand heeft meer zonnige kennis en verstand van zonnepanelen dan de Zonne-experts van Vereniging Eigen Huis. Want onder onze leden zitten inmiddels meer dan 13.000 ervaringsdeskundigen. Zij staan samen met onze Eigen Huis-experts klaar om u te helpen.

Zonne-experts aan het woord

Word ook Zonne-expert, bekijk filmpjes en lees de ervaringen van andere leden.

Hoe werken zonnepanelen

Hoe werken zonnepanelen? Wat gebeurt er als u zonnepanelen laat plaatsen? Werkt een zonnepaneel ook als de zon niet schijnt?

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

De redenen om voor zonnepanelen te kiezen, zijn voor iedereen verschillend. De belangrijkste hebben we voor u op een rijtje gezet:

Wat bepaalt uw opbrengst?

Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek. Dat is het vermogen dat een zonnepaneel maximaal levert onder optimale weersomstandigheden.

Doe de dakcheck!

Bereken vrijblijvend hoeveel energie en geld u kunt besparen met zonnepanelen. U heeft direct een overzicht van de opbrengsten en de kosten. En u kunt gelijk een offerte opvragen bij een door ons geselecteerde leverancier.

Bereken hoeveel u kunt besparen

Energie terugleveren

Wie duurzame energie produceert met zonnepanelen krijgt van zijn energieleverancier een vergoeding voor de energie die hij niet zelf gebruikt maar teruglevert aan het net.

Subsidies en regelgeving

Gebruikt u niet alle energie die u opwekt, dan levert uw zonne-installatie energie terug aan het elektriciteitsnet. De belastingdienst ziet u daarom als ondernemer.

Is mijn dak geschikt?

Bijna alle daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Er zijn op dit moment een paar daken die om bouwkundige redenen niet in aanmerking komen voor zonnepanelen.

Waar moet u op letten?

Wat zijn de belangrijkste feiten die u moet weten voordat u zonnepanelen aanschaft? Wij hebben ze op een rijtje gezet.

Deel je ervaringen en expertise

Hoe verlaag je de kosten van je energierekening? En hoe wek je duurzame energie op? Praat mee in onze energiecommunity!

Naar de energiecommunity