Ervaringen van leden

Dick Bouma (58), Culemborg

Bouma - Collectieve Inkoop Zonnepanelen“Als ik een dak zie met zonnepanelen, tel ik direct hoeveel panelen er liggen. Het is als met auto’s: als je een Alfa Romeo koopt, zie je plotseling overal Alfa’s rijden. Mochten we in de toekomst willen verhuizen, dan zal ik letten op de oriëntatie van het dak. Als de zonligging verkeerd is, zou het huis wat mij betreft afvallen. Ik kan iedereen zonnepanelen aanraden.”

 

Gijs van Aken (58), Zwolle

Aken“Ik ben een jaar voor de aanschaf al een tijd bezig geweest met de aanschaf van panelen, maar kwam er toen niet uit. Hoe weet je bijvoorbeeld of de aanbiedingen goed zijn? Ik had geen referentiekader. Dat Vereniging Eigen Huis de keuze voor mij maakte, gaf me een goed gevoel.”

 

Danny Simons (41), Den Haag

Simons“Toen ik nog thuis woonde, vulde mijn moeder trouw de verbruiksgegevens in op een energiekaart. Ik ben het later zelf ook gaan bijhouden. Ik probeer mijn kinderen te leren dat ze de diepvriesdeur goed sluiten en de lichten uitdoen als ze een kamer verlaten.  Ik raad iedereen aan de zonnepanelen te goed in te gaten te houden. Omdat  je dan weet of de panelen goed werken, maar ook omdat je er zuiniger van gaat leven.”

 

'Geld op de bank levert minder op'

EHM-05-2016-cover-100x110In het Eigen Huis Magazine van mei 2016 vertellen verschillende leden over hun ervaringen met zonnepanelen. Benieuwd waarom zij voor zonnepanelen hebben gekozen en hoe het bevalt? 

Lees het artikel: Elk raam is straks een zonnepaneel (pdf)