Vereniging Eigen Huis - Collectieve inkoop zonnepanelen

Collectieve Inkoop Zonnepanelen

Ontvang gemiddeld 21% korting op een compleet pakket

Met de Collectieve Inkoop Zonnepanelen koop je goede zonnepanelen voor een scherpe prijs en met lange garantie. Schrijf je uiterlijk 26 maart vrijblijvend in en ontvang vrijblijvend een aanbod op maat.

Is jouw dak geschikt?

Waarom de Collectieve Inkoop Zonnepanelen?

Iedereen heeft recht op betaalbare en duurzame energie, vinden wij. Daarom organiseren we de Collectieve Inkoop Zonnepanelen: hoe meer deelnemers, hoe scherper de prijs van het zonnepanelensysteem. En met de groene stroom die je opwekt, verdien je de investering vanzelf terug. Goed voor het milieu en je portemonnee.

De veiling is inmiddels geweest en omdat veel mensen mee deden kunnen we je een korting van 21% aanbieden op een compleet pakket.  

Hoge kwaliteit zonnepanelen met lange garantie
Compleet aanbod inclusief installatie en monitoringsysteem
Heldere informatie van inschrijving tot installatie
mensen doen al mee
cijfer-83
We scoren een 8.3 bij onze klanten

Zonnepanelen in 5 stappen

1. Schrijf je uiterlijk 26 maart vrijblijvend in

Inschrijven voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen is gratis en vrijblijvend. Ook als niet-lid kun je meedoen; bij deelname krijgen niet-leden een jaarlidmaatschap van Vereniging Eigen Huis cadeau.

Bij inschrijving stellen we een aantal vragen over je dak, zodat de leverancier je na de veiling een passend aanbod kan doen. Deze gegevens kun je na ontvangst van het aanbod nog wijzigen. Na inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging van je deelname.

2. Veiling voor gekwalificeerde leveranciers

De leverancier van zonnepanelen met de scherpste prijs voor een compleet zonnepanelensysteem heeft gewonnen. Je ontvang gemiddeld 21% korting t.o.v. de marktprijs.

3. Persoonlijk aanbod: jij beslist

Je ontvangt een e-mail met een link naar je persoonlijke aanbod. Het aanbod is een compleet pakket, inclusief zonnepanelen, installatie, monitoring en garantie. Lees meer over het aanbod ›

4. Schouw van je dak

Als je het aanbod accepteert, controleert de leverancier tijdens een schouw of je dak daadwerkelijk geschikt is en of het aantal zonnepanelen op je dak past. 

5. Installatie van de zonnepanelen

Gecertificeerde installateurs installeren het zonnepanelensysteem. Na installatie wek je direct groene stroom op. Zo verdien je de aanschaf van je zonnepanelen vanzelf terug. 

Ondanks de lockdown werken de installateurs gewoon door. Zij volgen strikt het protocol 'Samen Veilig Doorwerken' dat is afgestemd met de overheid.

Het aanbod: wat kun je verwachten?

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het terugleveren van stroom en salderen?

Je energieleverancier berekent jaarlijks hoeveel stroom je hebt verbruikt en hoeveel stroom je zonnepanelen hebben opgewekt. Dit wordt tegen elkaar weggestreept. Het tegen elkaar wegstrepen heet salderen en is geldig tot 2023.

Vanaf 1 januari 2023 wordt de salderingsregeling afgebouwd. Het voordeel dat huishoudens ontvangen op hun energiebelastingen, in ruil voor het terugleveren aan het net, wordt elk jaar 9% minder. Dat is gunstiger dan de 11% die Minister Wiebes in een eerder plan presenteerde. De terugverdientijd en het rendement van zonnepanelen blijft hiermee aantrekkelijk. Vanaf 2031 ontvangen zonnepanelenbezitters alleen nog een vergoeding voor de teruggeleverde stroom.

De regeling geldt voor huidige en toekomstige zonnepanelenbezitters. De verwachting is dat consumenten die nu al zonnepanelen hebben, of deze voor 2023 aanschaffen, de investering in 7 jaar terugverdienen. Voor consumenten die na 2022 zonnepanelen kopen, zal de terugverdientijd waarschijnlijk langer zijn. Lees hier meer >

Aanmelden bij Netbeheerder

Wil je salderen, dan moet je dit melden bij je netbeheerder via www.energieleveren.nl. De netbeheerder kijkt of je elektriciteitsmeter geschikt is voor salderen en zorgt eventueel voor vervanging. Dit is kosteloos. De netbeheerder regelt met jouw energieleverancier de verwerking in de afrekening.

Kan ik op meerdere dakdelen zonnepanelen laten leggen?

 

Ja, dat is mogelijk. Bij inschrijving geef je één dakdeel op. Kies hierbij het dakdeel waarop je het meeste rendement verwacht en dat dus het meest naar het zuiden gericht is. Kies bij twijfel het dakdeel met de grootste oppervlakte.

Na ontvangst van het persoonlijke aanbod kun je het aantal panelen aanpassen (minimaal 4 en maximaal 40). Geef in het opmerkingenveld aan dat je op meerdere dakdelen panelen wenst.

Na acceptatie van het aanbod doet de leverancier een schouw (controle) van je dak en past hij het aanbod aan. De leverancier verwerkt dit in een schouwrapport. Na ontvangst van het schouwrapport kun je nog van het aanbod afzien.

 

Heeft het plaatsen van zonnepanelen gevolgen voor de WOZ-waarde?
Voor vaststelling van de WOZ-waarde worden zonnepanelen gerekend als onroerend goed, dit bleek n.a.v. een uitspraak van het Gerechtshof in 2018. Wil je hier meer over weten? Lees onze blog >

Dit vinden anderen van de Collectieve Inkoop Zonnepanelen

Vereniging Eigen Huis

Marcel uit Dongen

star star star star star_border
‘De collectieve inkoop is precies gegaan zoals ik had verwacht, alles werd tot in de puntjes geregeld. Ik hoefde zelf bijna niets te doen. Het resultaat ligt netjes op mijn dak.'
Vereniging Eigen Huis

Dhr. Mordang uit Den Bosch

star star star star star_half
'Ik heb mijn deelname aan de Collectieve Inkoop Zonnepanelen als zeer goed ervaren. Het bedrijf dat de panelen heeft gemonteerd heeft goed werk geleverd.'
Vereniging Eigen Huis

Dhr. Dijkhoff uit Haarlem

star star star star star_border
'Alles wordt voor je geregeld, je hebt vrij weinig om naar om te kijken. De deal die afgesloten wordt is oké.'

Lees meer over de Collectieve Inkoop Zonnepanelen

Hoe werkt de Collectieve Inkoop Zonnepanelen?

Iedereen kan meedoen aan de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Schrijf je vrijblijvend in en ontvang na de veiling een aanbod op maat. Zo werkt het

Wat houdt het aanbod van de Collectieve Inkoop in?

Welke zonnepanelen krijg je, wat is allemaal inbegrepen in het aanbod en op welke garanties kun je rekenen? Over het aanbod

Zonne-energie

Steeds meer mensen investeren in zonne-energie. Met zonnepanelen wek je stroom op, met een zonneboiler verwarm je water. Over zonne-energie

Kosten zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een slimme investering in een lagere energierekening. Met deze kosten en voordelen krijg je te maken als je zonnepanelen koopt. Meer over de kosten