Voor VvE'sContact
BackCollectieve Inkoop Inter...

Overstappen internet en tv: 6 fabels

Huiseigenaren kunnen ruim €200 per jaar besparen op internet, tv en vaste telefonie door over te stappen naar een alles-in-1-aanbieder. Dit blijkt uit een ledenpeiling van Vereniging Eigen Huis.

Toch is de helft nog nooit overgestapt. Reden: leden denken dat het lastig is en veel tijd kost. Maar is dat wel zo? Ontdek welke misvattingen er leven rondom overstappen en waarom dit misvattingen zijn. 

1. Overstappen is gedoe 

Overstappen naar een andere provider is makkelijk te regelen: online een nieuw contract afsluiten is zo gepiept. De installatie kost misschien even wat tijd, maar het levert je al snel €200 per jaar op. De nieuwe aanbieder zegt je abonnement bij je huidige provider op en zorgt dat je snel vervangende apparatuur in huis hebt.

2. Internet, tv en bellen apart afsluiten is goedkoper

Als je internet, tv en bellen apart afsluit, ben je meestal duurder uit dan wanneer je kiest voor een pakket. Een aanbieder geeft vaak kortingen als je een internetabonnement combineert met een contract voor tv en eventueel vast bellen.

3. Ik ben al lang klant, dus ik betaal een scherpe prijs

Aanbieders verleiden nieuwe klanten met kortingen en welkomstcadeaus. Maar na de overeengekomen contractperiode vervallen de voordelen (zoals gratis tv-zenders of een gereduceerde maandprijs) en ga je een stuk meer betalen voor hetzelfde pakket. Ben je al lang klant bij bijvoorbeeld Ziggo of KPN, dan betaal je doorgaans veel meer dan bij andere aanbieders. Wil je er zeker van zijn dat je nooit te veel betaalt, kijk dan voor het einde van je contract goed naar aanbiedingen bij je eigen provider en bij andere aanbieders.

4. Als ik overstap, kom ik zonder internet of tv te zitten

Je nieuwe contract gaat pas in op het moment dat het oude is opgezegd. Je komt dus niet zomaar zonder internet of tv te zitten. Je ontvangt de vervangende modem en media-box op tijd en kunt deze zelf installeren of er komt een monteur bij je langs die het in orde maakt.

5. Het internet bij budgetaanbieders is niet zo snel en stabiel

Veel internetproviders maken gebruik van het open netwerk van KPN Netwerk NL. Dit netwerk is onderdeel van KPN, maar ook andere providers kunnen hierop hun diensten aanbieden. Stap je over naar een andere provider, dan blijf je in de meeste gevallen gewoon gebruikmaken van het vertrouwde stabiele netwerk.

6. Ik heb de hoogste internetsnelheid nodig

Een gemiddelde internetgebruiker heeft maximaal een snelheid nodig van 50 MB/s. Dit is veel lager dan de snelheden die de meeste internetproviders promoten. Vaak kun je al flink op de kosten besparen door je snelheid aan te passen. Dus bekijk goed wat je nodig hebt en stem daar je abonnement op af.

Bespaar op internetkosten

Door over te stappen naar een andere provider kun je vaak flink besparen op internetkosten. Met onze Collectieve Inkoop Internet, TV en Bellen is dat heel eenvoudig. Je krijgt de beste voorwaarden tegen een scherpe prijs. Combineer het internetabonnement eventueel met tv of vast bellen om van nog meer voordeel te profiteren. Doe vrijblijvend mee en ontdek hoeveel jij kunt besparen.

Schrijf je nu in

Tags

Wonen

Dit vind je misschien ook interessant

Stabiel internet via het KPN-netwerkKabel, DSL of glasvezel?Wifi in huis verbeteren

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube