Voor VvE'sContact
BackCollectieve Inkoop Inter...

Internet en tv: meeverhuizen of overstappen?

Ga je verhuizen, dan is dit een goed moment om je contracten eens onder de loep te nemen. Zoals je abonnement voor internet en tv. Je kunt dit meeverhuizen of opzeggen; grote kans dat je bij een andere aanbieder voordeliger uit bent.

Internet en tv meeverhuizen

Als je huidige provider ook op je nieuwe adres levert, kun je het internet- en tv-abonnement (en eventueel vast bellen) meeverhuizen. Geef de verhuizing op tijd aan je provider door, iedere aanbieder hanteert een andere termijn. Mogelijk brengt je provider verhuiskosten in rekening.

Verhuis je het abonnement mee, dan ontvang je doorgaans geen nieuwe apparatuur. Je kunt de modem, mediabox en eventuele extra routers uit je oude huis meenemen en zelf thuis opnieuw installeren. Of laat een monteur langskomen als je er niet uitkomt.

Als internet en tv meeverhuizen niet kan

Niet alle internetproviders zijn actief in heel Nederland. Het kan zijn dat je huidige aanbieder niet levert op je nieuwe adres en je het contract dus niet kunt meeverhuizen. Of je contractperiode al is afgelopen of niet, opzeggen is in dit geval kosteloos. 

Samenwonen met iemand die al een contract heeft

Ga je samenwonen en hebben jullie beiden een contract voor internet, tv of vast bellen? Dan moet een van jullie het contract opzeggen. Samenwonen is helaas niet altijd een geldige reden om een lopend contract kosteloos te kunnen opzeggen. Check dus altijd eerst of een van jullie contractperiodes al is beëindigd en zeg dat contract op. Houd rekening met een opzegtermijn van één maand. Hebben jullie allebei nog een lopend contract, neem dan contact op met de providers. Misschien wil een van hen een uitzondering maken.

Overstappen naar een andere provider

Bij een verhuizing is het verstandig je huidige abonnement voor internet, tv en bellen kritisch te bekijken. Op je nieuwe adres is misschien een ander soort internetverbinding beschikbaar of je vindt gewoon een betere deal bij een andere aanbieder.

Controleer voordat je overstapt altijd of je huidige contractperiode al is beëindigd of binnen drie maanden afloopt. Alleen in die gevallen kun je kosteloos overstappen. Geef bij de nieuwe aanbieder goed aan wat de einddatum is van je huidige contract, dit is het moment waarop je overstapt.

Als je contractperiode nog langer dan drie maanden duurt kun je wel overstappen, maar moet je de resterende looptijd van je huidige contract doorbetalen. Dat betekent dubbele kosten. Je bepaalt natuurlijk zelf of het dan nog steeds de moeite waard is om te switchen van aanbieder.

Je nieuwe provider regelt het opzeggen van je huidige contract. De opzegtermijn is meestal een maand. Je ontvangt dan op tijd de nieuwe apparatuur, zoals de modem en mediabox, die je zelf of door een monteur kunt (laten) installeren.

Telefoonnummer houden als je gaat verhuizen

Heb je vaste telefonie, dan is het fijn als je dit nummer mee kunt nemen naar je nieuwe adres. Dit is mogelijk wanneer je in hetzelfde netnummergebied blijft wonen. Verhuis je naar een andere regio met een ander netnummer, dan kun je het vaste nummer niet houden.

Bespaar op internetkosten

Door over te stappen naar een andere provider kun je vaak flink besparen op internetkosten. Met onze Collectieve Inkoop Internet, TV en Bellen is dat heel eenvoudig. Je krijgt de beste voorwaarden tegen een scherpe prijs. Combineer het internetabonnement eventueel met tv of vast bellen om van nog meer voordeel te profiteren. Doe vrijblijvend mee en ontdek hoeveel jij kunt besparen.

Schrijf je nu in

Tags

Wonen

Dit vind je misschien ook interessant

Fabels over overstappenWisselen van e-mailadres, waar moet je aan denken?Kabel, DSL of glasvezel?

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube