Voor VvE'sContact
BackCollectieve Inkoop Inter...

Opnieuw prijsstijging internet, stap over en bespaar: 5 tips

De prijzen voor een internetabonnement bij KPN en Ziggo gaan vanaf 1 juli opnieuw omhoog. Huiseigenaren gaan zo’n € 20 euro per jaar meer betalen en komen daarmee op een gemiddeld maandbedrag van € 69 euro, blijkt uit onze peiling.

Gezin in de woonkamer.

Je kunt ruim € 200,- per jaar besparen als je overstapt van internetprovider. Dat is € 25 euro per maand! Wil je overstappen? We geven je vijf tips.

Tip 1: Achterhaal welk type verbinding nodig is

Kabel, DSL of glasvezel? Check hoe het internetsignaal het huis binnenkomt. Niet alle type verbindingen hoeven aanwezig te zijn. Zoek dit eerst uit, dan weet je uit welk type internet je kunt kiezen. Internet via de kabel loopt over een coaxkabel, DSL gaat over de telefoonlijn en glasvezel via het glasvezelnetwerk. Internet via de kabel is vrij stabiel, DSL is wat gevoeliger maar kan wat trager zijn wanneer je ver van de wijkcentrale af woont waar het signaal vandaan moet komen. Glasvezel is snel en stabiel maar nog niet in elke woning beschikbaar.

Tip 2: Kies de juiste internetsnelheid

Veel mensen hebben een internetabonnement afgesloten met een internetsnelheid die ze nooit gebruiken. Zonde, want daar betaal je ook flink voor. Gebruik je het internet alleen voor e-mailen, foto’s sturen of om af en toe iets op te zoeken? Dan is een downloadsnelheid tot 20 Mb/s voldoende. Kijk je ook weleens online video’s of bel je via Teams of Zoom? Dan is 50Mb/s genoeg. Speel je graag online games en kijk je je favoriete serie het liefst via de laptop of tablet? Dan past 100 Mb/s het beste bij jou. De grootte van je huishouden is ook belangrijk. Als je met drie personen tegelijk wilt videobellen op dezelfde verbinding heb je ook meer snelheid nodig.

Tip 3: Kies een provider op het betrouwbare KPN netwerk

KPN is samen met Ziggo de bekendste internetprovider van Nederland. KPN levert glasvezelinternet via haar eigen netwerk en staat bekend om de stabiele verbinding. Ook andere providers mogen gebruik maken van hun netwerk. Je kiest dus zelf een provider uit die bij jou past met de zekerheid van een stabiele internetverbinding. Ziggo bezit het kabelinternet in Nederland. Het kan zijn dat je geen glasvezel aansluiting in huis hebt zitten en daarom alleen gebruik kan maken van kabelinternet. Naast Ziggo en KPN zijn er meerdere partijen die glasvezel- of kabelinternet leveren, Ziggo en KPN zijn de twee bekendste partijen. 

Tips 4: Combineer internet, tv en (vast) bellen bij één provider 

Als je internet, tv en bellen apart van elkaar afsluit, ben je meestal duurder uit dan wanneer je kiest voor een pakket waar alles in zit. Een aanbieder geeft vaak korting als je een televisie abonnement combineert met een contract voor internet of vast bellen. 

Tip 5: Controleer wanneer je contract afloopt 

Controleer voor je overstapt altijd of je huidige contractperiode al is afgelopen of binnen drie maanden afloopt. Alleen dan kun je kosteloos overstappen. Loopt je contract langer dan drie maanden? Dan kun je wel overstappen maar moet je de resterende looptijd van je huidige contract doorbetalen. Dat betekent dat je tijdelijk dubbele kosten hebt.

Vergelijk en stap over

Ontdekken hoeveel jij kunt besparen door over te stappen? Dat kan door het aanbod bij verschillende vergelijkingswebsites te bekijken. Zo zie je direct wat je maandelijkse kosten worden. Je kunt ook bij de providers zelf op de website kijken wat hun aanbod is en dit vergelijken met je huidige contract. Sluit je een nieuw contract af? Dan zegt je nieuwe provider je huidige contract op en is de overstap zo geregeld!

Dit vind je misschien ook interessant

Lees de 5 fabelsInternet en tv: meeverhuizen of overstappen?Welke internetsnelheid past bij mij?

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube