Voor VvE'sContact
BackCollectieve Inkoop Inter...

Tv kijken op meerdere apparaten

De een wil een praatprogramma zien op NPO 2, de ander kijkt graag een spelshow op SBS 6. Gelukkig kan dit tegelijk, want op digitale tv kun je meerdere televisies aansluiten.

man met kind achter laptop op bank

Aantal tv’s afhankelijk van aanbieder

Bij iedere provider kun je twee of meerdere televisietoestellen aansluiten op je digitale tv. Het aantal verschilt per provider en ook je internetverbinding is van invloed. Kijk je tv via een DSL-verbinding, dan bepaalt de afstand van je woning tot de wijkcentrale de internetsnelheid bij jou thuis. Hoe groter deze afstand, hoe trager de verbinding en hoe minder toestellen je kunt aansluiten. Bij een verbinding via glasvezel of kabel heb je dit probleem niet.

Wel of geen extra kastje 

Afhankelijk van de provider en jouw type tv heb je voor het kijken op een extra toestel een decoder, tv-ontvanger, coaxkabel of app nodig.

 • Decoder of tv-ontvanger
  Deze kun je vaak van je provider in bruikleen krijgen. 
 • Coaxkabel
  Bij kabel-tv (Ziggo) heb je geen kastje nodig en kun je standaard 45 digitale tv-zenders ontvangen. Je tv moet wel een ingebouwde digitale tuner hebben. Via een coaxkabel verbind je het toestel met de tv-aansluiting. Is je tv niet geschikt of wil je graag interactieve tv (zodat je bijvoorbeeld kunt pauzeren en terugkijken), dan heb je een extra kastje of CI-module van je provider nodig. Dit laatste is een kaartje dat je in de tv steekt.
 • App
  Bij veel providers is het mogelijk tv te kijken via een app. Je hebt hiervoor een smart-tv nodig die is aangesloten op het internet, of een mediaspeler die van een ‘domme’ televisie een ‘slimme’ televisie maakt, zoals de Chromecast of Apple tv. Dit zijn apparaten die je op de tv aansluit. Je kunt de app van de provider op je smart-tv of mediaspeler downloaden en inloggen met je persoonlijke gebruikersgegevens van je provider. 

Tv op smartphone en tablet

De app van je provider kun je ook installeren op je smartphone of tablet. Zo kijkt je overal tv, je hebt alleen verbinding met internet nodig.

Geen traditioneel tv-abonnement

Naast tv-abonnementen bij reguliere providers zijn er ook initiatieven die enkel online tv kijken aanbieden. Het bekendste voorbeeld is NLZIET. Je kunt hiermee live naar diverse tv-programma’s kijken en daarnaast programma’s terug- en soms vooruit kijken. NLZIET is op maximaal twee apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Deze dienst is relatief goedkoop. Nadeel is dat er minder zenders beschikbaar zijn en de beeldkwaliteit van veel zenders lager is.

Collectieve Inkoop Internet, TV en Bellen

Door over te stappen naar een andere aanbieder van internet, tv en eventueel vast bellen kun je vaak flink besparen op de kosten. Met onze collectieve inkoop is dat heel makkelijk. Je krijgt de beste voorwaarden tegen een scherpe prijs. Doe vrijblijvend mee en ontdek hoeveel jij kunt besparen.

Schrijf je in

Dit vind je misschien ook interessant

Wat is interactieve televisie?

Deel deze pagina

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • mail
 • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube