Voor VvE'sContact
BackCollectieve Inkoop Inter...

Wat is interactieve televisie?

Interactieve televisie is een vorm van digitale televisie waarbij je zelf bepaalt wat en wanneer je iets kijkt. Zo kun je uitzendingen terugkijken en programma’s die al bezig zijn vanaf het begin starten.

man en vrouw doen videospel op bank

Interactieve televisie komt standaard met een uitgebreid zenderpakket, vaak met 60 zenders. Optioneel is dit aan te vullen met extra (betaalde) zenderpakketten. De meeste providers bieden daarnaast een on-demandservice aan waarmee je (soms tegen betaling) films en series kunt kijken. Radio luisteren kan ook via interactieve tv.

Interactieve tv in combinatie met internet

Omdat de verbinding via het web loopt, gaat het afsluiten van interactieve tv bij een provider altijd samen met een internetabonnement. Het is sowieso het voordeligst om bij afname van meerdere diensten voor één provider te kiezen. De prijs en mogelijkheden van interactieve tv verschillen per provider. Denk hierbij aan het aantal dagen dat je de tijd hebt om uitzendingen terug te kijken en of je live uitzendingen wel of niet kunt pauzeren.

Benodigde apparatuur

Interactieve tv kan op ieder toestel worden ontvangen, je hebt er geen speciale televisie voor nodig. Wel krijg je van je provider een decoder of tv-ontvanger in bruikleen. Soms bevat het kastje extra functionaliteiten, zoals het kunnen opnemen van programma’s. Hiervoor moet je vaak bijbetalen. Doordat je standaard al geruime tijd programma’s kunt terugkijken, is het goed om je af te vragen of bijbetalen voor het opnemen van programma’s de moeite waard is.

Analoge, digitale of interactieve tv

Analoge televisie wordt bijna niet meer aangeboden in Nederland, omdat het digitale signaal veel minder storingsgevoelig is en de mogelijkheid biedt om meer kanalen te verzenden. Kon je vroeger 30 zenders ontvangen, nu is dit meer dan 100. Met het digitale signaal is steeds meer mogelijk, zoals het opnemen, pauzeren en terugkijken van programma’s. Interactieve tv is de standaard als je een nieuw tv-abonnement afsluit.


Collectieve Inkoop Internet, TV en Bellen

Door over te stappen naar een andere aanbieder van internet, tv en eventueel vast bellen kun je vaak flink besparen op de kosten. Met onze collectieve inkoop is dat heel makkelijk. Je krijgt de beste voorwaarden tegen een scherpe prijs. Doe vrijblijvend mee en ontdek hoeveel jij kunt besparen.

Schrijf je in

Dit vind je misschien ook interessant

Tv kijken op meerdere apparatenFabels over overstappenWifi in huis verbeteren

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube