Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackCollectieve Inkoop Energ...

Veiling voor voordelige groene stroom

Om scherpe tarieven voor gas en groene stroom te krijgen, organiseren we tijdens iedere ronde van de Collectieve Inkoop Energie een veiling waar energieleveranciers aan mee kunnen doen.

Man in stoel met laptop

Deelname aan de veiling is voor leveranciers een relatief goedkope en eenvoudige manier om nieuwe klanten te krijgen. En doordat er veel mensen meedoen, kunnen we zo scherpe tarieven en goede voorwaarden bedingen.

Zo werkt de veiling

Voor zowel de 1-jarige als de 3-jarige contracten organiseren we een energieveiling, waaraan alle leveranciers die aan onze kwaliteitseisen voldoen, kunnen deelnemen. 

Op basis van alle inschrijvingen maken wij een gemiddeld energie-verbruikersprofiel. Hierop kunnen de leveranciers hun bieding baseren, bestaande uit scherpe tarieven en indien gewenst een welkomstkorting aan nieuwe klanten. Wij kunnen de ontvangen biedingen op die manier goed met elkaar en met de actuele marktprijzen vergelijken.

  • Aanbod voor 3-jarige contracten
    Hierbij wordt een veiling met veilronden georganiseerd totdat het laagst ontvangen bod niet meer onderboden wordt. Dit bod wordt geselecteerd en aangeboden aan de deelnemers.
  • Aanbod voor 1-jarige contracten
    Hiervoor wordt een veiling georganiseerd bestaande uit 2 ronden. In de eerste veilronde bepalen we een zogenaamd startbod (leidend tot een bepaald kortingspercentage ten opzichte van de actuele marktprijzen) en vragen alle deelnemende leverancier of zij bereid zijn dit startbod aan te bieden. In de tweede veilronde vragen we leveranciers hun beste- en finale bod te doen waarna de beste bieding(en) geselecteerd worden. 

Op basis van zijn of haar individuele energieverbruik krijgt iedere deelnemer maximaal 2 biedingen aangeboden waarbij het voor hem/haar voordeligste aanbod als eerste getoond wordt op de persoonlijke aanbodpagina van de deelnemer.

Welke leveranciers kunnen meedoen aan de veiling?

Iedere leverancier in Nederland mag deelnemen aan de Collectieve Inkoop Energie als zij kunnen voldoen aan onze service- en kwaliteitseisen:

  • Voor de duur van het contract moet de leverancier een vaste prijs kunnen aanbieden, met een scherp tarief voor de gehele duur van het contract.
  • Leveranciers moeten kunnen aantonen dat het om groene elektriciteit gaat.
    - Eenjarig contract met Gas en EU Wind- & Zonenergie
    - Driejarig contract met Gas en NL Wind- & Zonenergie
  • Leveranciers moeten voor deelname bevestigen - en zo nodig aantonen - dat ze voldoende capaciteit hebben om een grote groep overstappers snel te kunnen verwerken en ondersteunen.
  • Wij vragen van elke leverancier het beschikbaar stellen van een internetpagina met informatie over hun aanbod en een aparte helpdesk (telefoon en e-mail) voor deelnemers van de Collectieve Inkoop Energie.
  • Leveranciers moeten deelnemen aan het Contract Einde Register (CER). In dit register wordt geregistreerd welke energieleverancier je hebt en wat de einddatum van je energiecontract is. Normaal gesproken kunnen energieleveranciers de gegevens van het register inzien, op dit moment is dat tijdelijk niet mogelijk.
  • Leveranciers moeten zijn aangesloten bij de geschillencommissie en de gedragscode voor energieleveranciers in Nederland.

Gegarandeerd groene stroom

De stroom die we aanbieden in de Collectieve Inkoop Energie is zogeheten groene stroom. Maar wat houdt dat precies in?

Stroom is groen als het op een duurzame manier is opgewekt, bijvoorbeeld door windturbines, zonnepanelen of een waterkrachtcentrale.

Duurzaam opgewekte stroom wordt aan het landelijke energienetwerk geleverd, net als grijze stroom. De stroom uit het stopcontact is daardoor bij iedereen hetzelfde. Groene stroom is volgens Consuwijzer bijna altijd even duur als grijze stroom.  

De stroom die Collectieve Inkoop Energie aanbiedt, is opgewekt door windturbines in Europa. Energieleveranciers sturen hun klanten elk jaar na 1 mei een stroometiket. Dit etiket meldt uit welke bron de geleverde stroom afkomstig is. 

Veelgestelde vragen

Tags

AppartementseigenaarHuiseigenaarSeniorenStarterVerduurzamenVerduurzamen-EnergierekeningVvE beheerder

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

ehm-november-2023

ehm-november-2023
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube