Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan

Inzicht in onderhoud, kosten en een planning van jouw verduurzamingsplannen

Verduurzamen kan een speerpunt zijn op jullie VvE-agenda. En misschien heeft jullie VvE al een Energieadvies. Dan wil je natuurlijk een Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan (DMJOP) om erachter te komen welk verduurzamingsaspect als eerste op de planning moet staan. En welk onderhoud je moet doen en hoeveel geld je daarvoor opzij moet leggen. Een Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan (DMJOP) biedt de uitkomst.

  • Inzicht in eerste verduurzamingsstappen
  • Overzicht van de onderhouds-, herstel- en vernieuwingswerkzaamheden
  • Planning en kosten inclusief duurzame verbeteringen

Wat je krijgt

  • Je krijgt inzichtelijk wat jouw eerste verduurzamingsstappen zijn. Want begin je eerst met het dak te vervangen of leg je de zonnepanelen vast op je dak zodat je op stroomkosten kunt besparen?
  • Je krijgt een overzicht van de onderhouds-, herstel- en vernieuwingswerkzaamheden die uitgevoerd worden tijdens de looptijd van het plan. En de door jou gekozen verduurzamingsmaatregelen worden verwerkt in het Meerjarenonderhoudsplan. De maatregelen worden zowel in tijd als in financiën verwerkt in het onderhoudsplan.
  • Je krijgt een Meerjarenonderhoudsplan met de planning en de kosten inclusief duurzame verbeteringen*. Bij 2 tot en met 6 appartementen krijg je een planning voor 10 jaar. Wil je liever een plan voor 30 jaar? Ook dat is mogelijk, dan betaalt u wel een toeslag. Vanaf 7 appartementen krijg je standaard een planning voor 30 jaar.

Let op
Bestaat jouw appartementengebouw uit 2 tot 6 appartementen? Geef dan zelf aan welke maatregelen je gaat treffen om het appartementencomplex te verduurzamen. Onze bouwkundige gaat jou daar geen advies in geven. De kosten en de planning van het uitvoeren van deze door jou aangegeven maatregelen zal onze bouwkundige verwerken in het rapport.

Bestaat jouw appartementencomplex uit 7 appartementen of meer? Dan dien je een energieadvies aan te leveren en zullen deze genoemde kosten en maatregelen opgenomen worden in het Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan.

Wat jij kunt doen

Een belangrijke voorwaarde voor het uitvoeren van een DMJOP is het hebben van een Energieadvies via een gecertificeerde partij. Heb je nog geen Energieadvies? Regel een gecertificeerde energieadviseur. Een energieadvies moet je in huis hebben voorafgaand aan de DMJOP. Wij verwerken de verduurzamingsmaatregelen die jij aandraagt in het Meerjarenonderhoudsplan.

  • Zet verduurzamen op de agenda van de VvE. Hoe pak je dat aan? Bekijk deze tips eens.
  • Kijk of je subsidie kunt krijgen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het verkrijgen van subsidie voor het verduurzamen van een appartementencomplex. Voor energiebesparende maatregelen maar ook voor het laten opstellen van een energieadvies, procesbegeleiding en een Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan. Het ministerie van RVO heeft een subsidie overzicht voor VvE's. Daarnaast verstrekt het Nationaal Warmtefonds voor de verduurzaming van een VvE een Energiebespaarlening. En er is een Subsidie Energiebesparing Eigen Huis.

Boek direct DMJOP

 

Wanneer kies je voor een MJOP of DMJOP?

Je kiest voor een DMJOP indien je als VvE het besluit hebt genomen om het complex te verduurzamen. In het DMJOP worden de verduurzamingsmaatregelen verwerkt in kosten en tijd. Is jouw VvE nog niet bezig met verduurzaming? Kies dan voor een standaard.

Rapport op maat

Omdat geen enkel appartementencomplex gelijk is, wordt elk rapport op maat gemaakt. Voor VvE's van 2 tot en met 6 appartementen ontvang je een rapport met een planning voor de komende 10 jaar. VvE’s vanaf 7 appartementen ontvangen een onderhoudsplan tot 30 jaar.

Voorbeeldrapport DMJOP


E01 - Blauw - Lidmaatschap

Nog geen lid? Geen probleem.

Het DMJOP is speciaal ontwikkeld voor VvE leden. Nog geen lid? Geen probleem, lid worden kan tijdens het boeken van de keuring. Het lidmaatschap kost € 64,80 per jaar. Je kunt dan direct profiteren van alle voordelen.

Subsidie

In een DMJOP wordt naast het onderhoud ook energiebesparende /verduurzamingsmaatregelen opgenomen, zoals het isoleren van dak en gevels en het aanbrengen van HR++ glas. Hiervoor is het noodzakelijk dat de VvE zelf een beeld heeft van welke gebouwonderdelen worden aangepakt. Een erkend adviseur kan een energieadvies opstellen. Hiermee is het ook mogelijk om Energiesubsidies VvE aan te vragen voor de te treffen maatregelen, het energieadvies en een DMJOP. De bouwkundige neemt op aangeven van de VvE energiebesparende maatregelen op in het rapport DMJOP. Bel ons via (033) 450 77 50 voor meer informatie en/of voor het opstellen van een offerte voor een Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan. Maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.30 uur en vrijdag tot 16.30 uur.

Voorwaarden
Wanneer je een keuring aanvraagt dan leidt Vereniging Eigen Huis jouw aanvraag door naar Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. (een 100% dochter van Vereniging Eigen Huis). Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. brengt door bemiddeling een keuringsopdracht tot stand tussen jou en één van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundigen. Je verstrekt de zelfstandig bouwkundige dus de opdracht om de keuring voor je uit te voeren. Het netwerk van Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. wordt gevormd door zelfstandig bouwkundigen die persoonlijk gecertificeerd zijn. Zij staan garant voor het leveren van kwaliteit.
Op de keuring en de bemiddeling van de keuring zijn algemene voorwaarden van toepassing: 
Algemene voorwaarden bouwtechnische dienstverlening (keuring)
Algemene voorwaarden bemiddeling bouwtechnische dienstverlening (bemiddeling keuring)

*De keuringen worden bemiddeld door Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis en uitgevoerd door de bij haar aangesloten zelfstandige bouwkundigen. 

Veelgestelde vragen

Meer diensten voor VvE's