Droomhuis gevonden?

Je hebt een prachtig huis gezien. Maar past het huis wel echt bij jou en je toekomstplannen? Ben je er al uit en klaar om te onderhandelen? Wij helpen je op weg.

Een huis kopen: bezichtigen en bieden

Als starter op de huizenmarkt krijg je voor het eerst te maken met makelaars en adviseurs. Hoe weet je nou welke vragen je moet stellen en waar je op moet letten? Met onze informatie, tools en checklists sta je sterker.

Goed voorbereid bezichtigen

Heb je een huis op het oog? In ons e-book ‘Een huis bezichtigen’ staat alles waar je aan moet denken bij de bezichtiging van een woning.

Bouwkundige staat: waar let je op?

Je bent helemaal verliefd op een huis. Maar heb je die scheuren in de muur wel gezien? Of de staat van het schilderwerk? Onze bouwkundig specialist weet waar je op moet letten.

Goed voorbereid bieden

Van plan een bod uit te brengen op een huis? Lees in ons e-book ‘Bieden, onderhandelen & kopen’ wat een reëel bod is en hoe je slim kunt onderhandelen.

Wat is een huis waard?

Huizenkopers, maar ook verkopers, kijken soms net iets teveel door een roze bril. Welke invloed heeft dit op de prijs die we voor een huis betalen of vragen?

Checklist huis bezichtigen

Met deze handige checklist weet je welke vragen echt belangrijk zijn om te stellen. Zo ga je goed voorbereid naar de bezichtiging.

Appartement kopen

Waar moet je allemaal aan denken als je een appartement wilt kopen? Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij.

Zo controleer je houten kozijnen

(video) Controleer de houten kozijnen van een woning goed. Zie je houtrot? Klemmen de ramen of deuren? En zijn ze recht of zijn er zogenaamde ‘openstaande verbindingen’ in de kozijnen?

Voorkom geluidsoverlast

Feestende buren of denderend vrachtverkeer: wie net een huis heeft gekocht, zit niet te wachten op onverwachte geluidsoverlast.

Nieuwsbrief Koopwijzer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Koopwijzer. Zo krijg je met regelmaat handige informatie en praktische tips voor startende huizenkopers in je mailbox.

Herken onderhandeltrucs

Welke uitspraken doet een door de wol geverfde verkoper waar je als koper op bedacht moet zijn?

Onze diensten

Vereniging Eigen Huis helpt je stap voor stap door het koopproces. Bekijk een overzicht van onze diensten die handig zijn bij het kopen van een huis.

Denk aan de onderzoeksplicht

Wie een huis wil kopen, heeft een onderzoeksplicht: je moet zelf de staat van een huis onderzoeken. Welke vragen moet je stellen?

Zo controleer je de gevel

(video) Onze bouwkundig specialist John Kersemakers legt uit hoe je controleert of de gevel in goede staat is. Zijn bijvoorbeeld de voegen hard? Zie je (gerepareerde) scheuren in de gevel?

Zo controleer je de kruipruimte

(video) Vergeet bij de bezichtiging niet de kruipruimte te controleren. Hier kun je kijken naar de ventilatie, de leidingen en de onderkant van de vloer.

Betaal niet teveel

Hoe voorkom je dat je teveel betaalt voor een huis? Of dat je droomhuis aan je neus voorbijgaat? Hoogleraar Henriëtte Prast deelt haar bevindingen.

Zo controleer je de cv-ketel

(video) Hoe kom je er tijdens de bezichtiging achter of de cv-ketel het goed doet? We geven tips en aandachtspunten voor de controle van de installatie.

In 10 stappen een huis kopen

Bij het kopen van een huis komt er veel op je af. In 10 overzichtelijke stappen nemen wij je mee in het koopproces

Stappenplan