NTS taxatie

Taxatie van NTS

Wie een hypotheek wil aanvragen, heeft een taxatierapport nodig. Dit taxatierapport moet voldoen aan bepaalde eisen. Bij NTS is dat het geval.

De taxatie van een huis gebeurt bij NTS altijd door een lokale taxateur die bekend is met de plaatselijke markt. Alle taxateurs zijn NRVT-gecertificeerd en aangesloten bij één van de brancheverenigingen: VastgoedPRO, NVM of VBO.

Direct een taxatie aanvragen

Hoe werkt een taxatieaanvraag?

In de aanvraagmodule kunt u aangeven wat voor u de uiterste opleverdatum van het taxatierapport is. NTS probeert daar rekening mee te houden en u daar proactief over te informeren. Op dit moment is de doorlooptijd van aanvraag tot het opleveren van een taxatierapport 7 werkdagen. Wilt u het taxatierapport eerder ontvangen, dan kunt u voor de optie 'spoed' kiezen. U ontvangt dan binnen 3 werkdagen de marktwaarde; het taxatierapport volgt later. De kosten van een spoedaanvraag zijn € 75.

Voordat u de aanvraag verzendt, betaalt u de factuur via iDeal. Het tarief is all-in, dus inclusief validatiekosten en btw.

Taxatierapport: twee soorten

Wie de waarde van zijn huis wil laten vastleggen, kan kiezen uit twee soorten taxaties: 

  • een gevalideerde taxatie, nodig voor een hypotheekaanvraag
  • een ongevalideerde taxatie, voor bijvoorbeeld een waardevaststelling of een bezwaar tegen een WOZ-beschikking

Twijfelt u over welk rapport u moet aanvragen? Bel dan met NTS: (026) 352 88 40. Mailen kan ook: via info@dnts.nl krijgt u antwoord op al uw vragen.

Bekijk een voorbeeldrapport

Gevalideerd taxatierapport

Bij een gevalideerde taxatie gaat het taxatierapport langs Taxateurs Unie. Dit instituut beoordeelt of de taxateur en het rapport aan de vastgestelde richtlijnen voldoen. Zodra het taxatierapport is goedgekeurd, krijgt het rapport een unieke code en kan de taxateur het rapport niet meer aanpassen zonder toestemming van het instituut. 

Bij een hypotheekaanvraag stuurt het instituut het rapport direct naar de acceptatie-afdeling van de geldverstrekker. Alle geldverstrekkers accepteren een Taxateurs Unie-taxatierapport.

Ledenprijs taxatierapport bestaande woning: van € 475 voor € 399 incl. btw en Taxateurs Unie-validatiekosten

Ledenprijs taxatierapport nieuwbouwwoning: van € 625 voor € 549 incl. btw en Taxateurs Unie-validatiekosten 

Nog geen lid? Geen probleem. Word hier lid

Bekijk de voorwaarden en regels voor een taxatie van NTS

Nu een taxatie aanvragen

Heeft uw taxatie spoed?

Wilt u de marktwaarde binnen 3 werkdagen weten, dan kunt u de woning voor € 75 extra met spoed laten taxeren. U ontvangt een taxatierapport of in ieder geval alvast de getaxeerde marktwaarde. Op het aanvraagformulier kan dit onder het kopje ‘Spoed aanvragen’.

Lees de voorwaarden voor een spoedaanvraag

Ongevalideerd taxatierapport

Een ongevalideerde taxatie aanvragen kan in de volgende situaties:

  • U overweegt uw huis te verkopen en wilt de marktwaarde weten
  • De eigenaar van de woning is overleden en u heeft een waardevaststelling nodig voor de afhandeling van de nalatenschap
  • U wilt bezwaar maken tegen een WOZ-beschikking
  • Bij een echtscheiding, mits het rapport niet wordt gebruikt voor het verkrijgen van een nieuwe of het overnemen van de bestaande hypotheek. Heeft u het rapport wel nodig voor het verkrijgen van een nieuwe of het overnemen van de bestaande hypotheek? Dan heeft u wel een gevalideerde taxatie nodig. 

Ledenprijs: van € 425 voor € 364 incl. btw

Nog geen lid? Geen probleem. Word hier lid

Bekijk de voorwaarden en regels voor een taxatie van NTS

Nu een taxatie aanvragen